Po 8. puta u Popovači je održana Večer škrleta i moslavačke kuhinje. O značaju ove manifestacije više je rekao gradonačelnik Josip Mišković.
A ta dobra godina dala je dobru i kvalitetnu hranu te vinsku kapljicu prezentiranu na radionici koju su vodili Igor Kovačević, predsjednik Udruge Škrlet te Lovro Miklaužić, profesionalni proizvođač vina.
Prije same radionice, više o tome što će biti prezentirano, rekao je predstavnik amatera Igor Kovačević.
Kroz četiri generacije vinogradarstvom i vinarstvom bavi se obitelj Miklaužić. Lovro, najmlađi predstavnik, na radionici je pričao i o proizvodnim tehnologijama, a osvrnuo se i na ovogodišnji urod te berbu.
Osmu godinu provodi se dobra priča i suradnja sljubljivanjem vina i hrane.
Udruga kuhara Grada Popovače pripremila je špek-fileke, gulaš, šarana u kukuruznom brašnu patku s mlincima, a u ponudi su bili i nezaobilazni čvarci te sir s vrhnjem. Predsjednik udruge Danijel Grgurić osvrnuo se na moslavačku kuhinju rekavši
Ovih dana uistinu imamo puno događanja koji u središte pozornosti stavljaju škrlet, brend koji se stvara i o kojem treba puno govoriti, istaknuo je prilikom obraćanja zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.
Brojni posjetitelji kušali su 30-ak vrsta škrleta, amatera i profesionalaca, a uz dobru hranu uživali su i u tamburaškoj glazbi.