Popovača

Održana VIII. večer škrleta i moslavačke kuhinje

Popovača je sljubila autohtonu sortu vinske kapljice, dobru hranu i tamburašku glazbu!

Popovača je sljubila autohtonu sortu vinske kapljice, dobru hranu i tamburašku glazbu!

Po 8. puta u Popovači je održana Večer škrleta i moslavačke kuhinje. O značaju ove manifestacije više je rekao gradonačelnik Josip Mišković.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/VEČER-1-online-audio-converter.com_.mp3?_=1

 

A ta dobra godina dala je dobru i kvalitetnu hranu te vinsku kapljicu prezentiranu na radionici koju su vodili Igor Kovačević, predsjednik Udruge Škrlet te Lovro Miklaužić, profesionalni proizvođač vina.

 

 

Prije same radionice, više o tome što će biti prezentirano, rekao je predstavnik amatera Igor Kovačević.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/VEČER-2-online-audio-converter.com_.mp3?_=2

 

Kroz četiri generacije vinogradarstvom i vinarstvom bavi se obitelj Miklaužić. Lovro, najmlađi predstavnik, na radionici je pričao  i o proizvodnim  tehnologijama, a osvrnuo se i na ovogodišnji urod te berbu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/VEČER-3-online-audio-converter.com_.mp3?_=3

 

Osmu godinu provodi se dobra priča i suradnja sljubljivanjem  vina i hrane.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/VEČER-4-online-audio-converter.com_.mp3?_=4

 

 

 

Udruga kuhara Grada Popovače pripremila je špek-fileke, gulaš, šarana u kukuruznom brašnu patku s mlincima, a u ponudi su bili i nezaobilazni čvarci te sir s vrhnjem. Predsjednik udruge Danijel Grgurić osvrnuo se na moslavačku kuhinju rekavši

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/VEČER-5-online-audio-converter.com_.mp3?_=5

 

 

 

Ovih dana uistinu imamo puno događanja koji u središte pozornosti stavljaju škrlet, brend koji se stvara i o kojem treba puno govoriti, istaknuo je prilikom obraćanja zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/VEČER-6-online-audio-converter.com_.mp3?_=6

 

Brojni posjetitelji kušali  su 30-ak vrsta škrleta, amatera i profesionalaca, a uz dobru hranu uživali su i u tamburaškoj glazbi.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version