Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

”Tominje u Petrinji”

Bogati program započinje u subotu, 22.12. u 10 sati

Bogati program započinje u subotu, 22.12. u 10 sati

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović jučer je najavio tradicionalno  ”Tominje u Petrinji” kao dio manifestacije ”Advent u Petrinji”.

 

 

„Drago mi je što su Turistička zajednica, te UO za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu sa svim partnerima u ovom projektu napravili nešto gdje ćemo sada dati sadržajno sve, te da na kraju da nitko ne može reći da park nije ljepši.“  – poručio je gradonačelnik Dumbović

 

2

 

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu grada Petrinje, Ante Marić, pojasnio je kako je Tominje nešto više od običnog Božićnog sajma, te da mu je cilj spojiti male lokalne proizvođače sa građanima grada Petrinje.

 

 

Marić je dodao i kako svake godine na Tominju sudjeluje sve više OPG-ova, sve više novih ljudi dolazi da pokaže svoje proizvode. Svi posjetitelji danas će tako moći uživati u kobasicama od banijske šare svinje sa domaćim dinstanim zeljem.

Kratku povijest obilježavanja Tominja u Petrinji ispričala je direktorica Turističke zajednice grada, Ivanka Držaj.

 

 

Današnja obilježba Tominja započinje u10 sati, nastupom Gradskog dječjeg zbora HPD-a Slavulj. Uz pregršt pjesme i božićni program za djecu s početkom u 11 sati održat će se i tradicionalni blagdanski doručak.

Za dobru zabavu pobrinuli su se još  Krunoslav Stepinac, Leon i Sanda Bučar, Mario Valentić, ŽVA Petrus, Udruga Đeram  koja će odigrati igrokaz Baka i djed Božićnjak, Udruga šareni svijet koja će također prikazati jedan program Djeda Mraza, a teta Vesna će s najmlađim sugrađanima okititi dva božićna drvca u okružju djedove kućice.

Iz Grada Petrinje i TZ pozivaju sve sugrađane i njihove goste da posjete sajam.

 

tominje plakat

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.