Sisak

Cool praznici u sisačkoj knjižnici

Pitam da ne skitam i još puno toga…

Pitam da ne skitam i još puno toga...

U sisačkoj su se knjižnici, u Dječjem odjelu, tijekom zimskih školskih praznika održali već drugu godinu zaredom program „Cool praznici u knjižnici“ za koji je prošle godine Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak dobila nagradu Hrvatskog knjižničarskog društva za najzanimljiviji projekt/program.

Vođeni time, ove smo godine proširili program i ponudili djeci 10 dana učenja, igre i zabave kroz različite radionice, kreativne i edukativne igre, ali i novitete u knjižnici.

 

Prvi su tjedan obilježili: Pitam da ne skitam – informatika za početnike; LegoGoga – slaganje lego kocaka gdje mašti i kreativnosti nije bilo kraja ; Likovni četvrtak – radionica izrade snjegovića prema priči „Bajka o snjegovićima“; DruštveNata – društvene igre poput Grad, država, selo, Alias i Bingo; Micro:bit – radionica stvaranja računalnog koda za testiranje brzine refleksa te nakraju filmska subota uz animirani hit Hotel Transilvanija 3.

 

Drugi je tjedan bio nešto zahtjevniji jer smo se usmjerili na enigmatiku za djecu (Criss-cross Danijel) kroz križaljke, labirinte i osmosmjerke; šifriranje i dešifriranje poruka (KriptoIrena) gdje je svatko razumijevao svijet poruka na svoj, jedinstveni način i učili osnove o programiranju mBota (mBot radionica)… Likovni četvrtak posvećen Međunarodnom danu smijeha omogućio je djeci da uživaju u čitanju viceva i izražavanju raznih emocija crtanjem na papiru koji je poslužio i malim znatiželjnim informatičarima u skiciranju svojih želja koje su potom realizirali pomoću 3D olovki (ukrase, imena/inicijale, životinje i sl.) u 3D radionici.

Za kraj „Cool praznika u knjižnici“ ostavili smo prave književne poslastice u Silvijinim književnim pahuljcama gdje su djeca postala ‘pravi’ mali književni kritičari sa svojom top listom naslova za vršnjake te projekciju četvrtoga nastavka igranih filmova o dinosaurima Jurski svijet.

– Cilj je ostvaren! Djeca su na kvalitetan i zabavan način provela još jedne zimske praznike u knjižnici što je knjižničarima postao dodatni motiv za stvaranje novih sadržaja i u ovoj godini. – poručuju iz knjižnice.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version