Martinska Ves

Humanitarni koncert TO Janko Stjepušin i gostiju

Prihod od ulaznica za nabavku aparata HB1C Dijabetičkom društvu Sisak

Prihod od ulaznica za nabavku aparata HB1C Dijabetičkom društvu Sisak

Koncert, prvotno zamišljen kao susret tamburaških orkestara, prerastao je u humanitarni koncert. Odlučio je tako nositelj organizacije koncerta održanog ove subote, 26. siječnja i Domu Rafinerije u Sisku, TO Janko Stjepušin iz Martinske Vesi.

 

 

U suradnji sa Dijabetičkim društvom grada Siska sva sredstva od prodanih ulaznica namijenjena su ovoj sisačkoj udruzi, rekao je voditelj Tamburaškog orkestra Janko Stjepušin Ivan Kleković.

 

 

Nabavit će se tako aparat za mjerenje hemoglobina HBA 1C vrijedan 12 tisuća kuna. Pomoći će ranijem otkrivanju šećerne bolesti,a  samim tim i ranijem početku liječenja oboljelih, istaknuo je predsjednik Dijabetičkog društva Sisak Darko Velhes.

 

 

Na području Siska i šire okolice evidentirano je oko tri tisuće osoba oboljelih od šećerne bolesti, no taj je broje vjerojatno znatno viši, jer se , ne znaju za svoju bolest. Ovaj aparat svakako će, dodaje Velhes pomoći ranijem prepoznavanju ove bolesti.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Sisačko- moslavačke županije i uz sponzorstvo INA-e.

 

 

Zamjenik župana Ivan Celjak također je nazočio ovom humanitarnom koncertu

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/01/humanitarni.mp3?_=1

 

U programu su, uz organizatora TO Janko Stjepušin, sudjelovali TO TD Gaj Zagreb, TO KUD-a Matija Gubec iz Gornje Stubice, TO FA Petrinjčica iz Petrinje, HAKUD Glinska tamburica i TS Presto iz Siska.

Istaknuta je velika potpora Općine Martinska Ves i Grada Petrinje, a koncertu su nazočili i petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović i načelnik općine Martinska Ves Stjepan Ivoš.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version