Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Općini Sunja vaučer od 15 milijuna €

Inicijativa “WIFI4EU“

Inicijativa "WIFI4EU“

Nakon objave službenih rezultata Europske komisije, za dobitnike vrijednosnih kupona nakon prvog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WIFI4EU“, koji je trajao od 7. do 9. studenoga 2018. dodijeljeno je 2800 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 42 milijuna eura. Prijavitelji iz Republike Hrvatske osvojili su maksimalni broj vrijednosnih kupona koji je bilo moguće osvojiti na održanom Pozivu prema utvrđenim pravilima (8%).

Nakon uspješne prijave Općini Sunja je dodijeljen WiFi4EU vaučer u iznosu od 15.000,00 € za izgradnju bežične mreže na javnim objektima općine koji se  mogu  koristiti za  instaliranje pristupnik točaka za Wi-Fi na javnim mjestima kako što jeopćinska vijećnica, knjižnica, parkovi, trgovi i druga mjesta od javnog interesa.

Odaziv gradova i općina na natječaj bio je izuzetan. Iz Republike Hrvatske, na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone.

Europska unija programom WiFi4EU financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnici će se obvezati na financiranje povezivosti (internetska pretplata) i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima, u trajanju od najmanje tri godine. Mreže financirane programom WiFi4EU bit će besplatne, bez reklama i u njima se neće prikupljati osobni podaci korisnika, osim onih najnužnijih, poput IP adrese.

Općinski načelnik Grga Dragičević  je istaknuo da će  ovaj način Općina Sunja  omogućiti širok pristup bežičnom internetu na području Općine, stoga se  okviru aktiviranja i realizacije planiranog povezivanja, Općina Sunja trenutno vodi pregovore s davateljima usluge u cilju pronalaženja najboljeg i šire obuhvatnog  rješenja za stanovnike Općine Sunja.

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.