Petrinja

Izgradnja budućeg objekta u sklopu projekta Ekološki centar – Vrata Zrinske gore trebala bi započeti na proljeće ove godine

Ovaj projekt treba dati poruku kako živjeti s prirodom!

Ovaj projekt treba dati poruku kako živjeti s prirodom!

Izgradnja budućeg objekta u sklopu projekta Ekološki centar – Vrata Zrinske gore trebao bi započeti na proljeće ove godine. Potvrđeno je to na konferenciji za novinare koja je održana u zgradi Dječjeg istraživalačkog centra u Prnjavoru Čuntićkom na kojoj je Ante Marić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu, objasnio zbog čega su se odlučili za ovaj projekt i zbog čega je on važan.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/02/PRNJAVOR-1.mp3?_=1

 

 

No dodaje kako je bilo došlo vrijeme da se sve to podigne na jednu višu razinu kako bi se povukla sredstva iz EU fondova.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/02/PRNJAVOR-2.mp3?_=2

 

 

 

Više o financijskim komponentama projekta rekla je Zlata Jajčinović, članica projektnog tima.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/02/PRNJAVOR-3.mp3?_=3

 

 

Također dodaje kako će preostali iznos dobivenih sredstava za ovaj projekt biti utrošen na opremanje navedenog centra, kupnju kombi vozila, kao što je u navedenom projektu 611 tisuća kuna osigurano za plaće članova projektnog tima. Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je čestitao projektnom timu na obavljenom poslu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/02/PRNJAVOR-4.mp3?_=4

 

 

Dumbović je istaknuo i kako je novac za ovaj projekt osiguran zahvaljujući natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i programu Zaštite prirode, dodavši kako je i ovaj, baš poput svakog drugog projekta, zahtjevan.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/02/PRNJAVOR-5.mp3?_=5

 

 

Na kraju poručuje kako Banovinu i ovaj kraj ne smijemo zaboraviti te dodaje kako ovaj projekt treba dati poruku kako treba živjeti u ovom prostoru i kako treba živjeti s prirodom.

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version