Najukusnije narezane na koso suhe kobasice na „4. Kobasijadi“, održanoj u Bročicama, proizveo je Željko Karaula iz Roždanika.
Ocjenjivači sud je imao težak posao, probati svaki ponuđeni tanjur i svoj su suda dati i odabrati najukusnije između 16 uzoraka. Kako je rekao Slavko Tepavac, predsjednik, osim kušanja svakog uzorka označenog samo brojem, tako da žiri nije znao o kojem se proizvođaču radi, ocjenjivali su vanjski izgled uzoraka, boju ljutinu, slanost, i dimljenost.
Pobjedniku Željku Karauli, osim prvog pripalo je i drugo mjesto za kvalitetu kobasice. Treće mjesto osvojila je suha kobasica Zdravka Martinovića iz Jazavice.
I publika je birala. Tajnim glasovanjem utvrdili su kako je najbolja kobasica natjecanja bila ona koju je proizveo Kristijan Milašinović, drugi je Alen Đurić, a treći Ivica Prelesnik.
I ova Kobasijada pokazala je kako Novska i prigradska naselja imaju vrsne proizvođače kvalitetnih suhomesnatih proizvoda, znalce koji prave kvalitetne slavonske kobasice čiju je kvalitetu teško dosegnuti u široj gastronomskoj i turističkoj ponudi.
Goste i proizvođače kobasica zabavljali su tamburaši iz Bročica.