Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Zagrebački vijećnici prihvatili prijedlog o izgradnji zajedničke kompostane u Novskoj

Novska odluku donosi nakon edukacije za građanstvo

Novska odluku donosi nakon edukacije za građanstvo

Zastupnici Gradske skupštine Grada Zagreba, na 20. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, prihvatili su prijedlog gradonačelnika Milana Bandića – “Prijedlog zaključka o sklapanju Sporazuma o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada”.

Zagrebački su vijećnici u raspravi iznijeli različite stavove, govorili su o alternativnim lokacijama gradnje kompostane u Zagrebu, te o puno većoj cijeni odvoza koju će građani morati platiti ako ona bude u Novskoj.  No, kasno sinoć nakon rasprave, 26 vijećnika bilo ja za prihvaćanje Prijedloga o sklapanju Sporazuma, tri vijećnika su bila protiv, dok je 8 bilo suzdržano.

Podsjetimo,riječ je o najavljenom zajedničkom investicijskom ulaganju u postrojenje za obradu odvojeno-prikupljenog biootpada Grada Zagreba i Grada Novske, odnosno izgradnje kompostane u Poduzetničkoj zoni Novska.

Grad Novska, prije samog održavanja Gradskog vijeća i donošenja konačne odluke, održat će niz edukativnih radionica s ciljem edukacije građana o samom pogonu za preradu biootpada.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.