Novska

Zamjenik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo obišao poduzetnički inkubator PISMO Novska

Upoznao se i sa strukovnim kurikulumom “Tehničar za razvoj video igara”

Upoznao se i sa strukovnim kurikulumom “Tehničar za razvoj video igara”

Podružnicu Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA-e u Novskoj posjetio je zamjenik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo. Dobra je to bila prilika da se zamjenik ministrice upozna sa napretkom radova na poduzetničkom inkubatoru PISMO te napretkom u izradi strukovnog kurikuluma “Tehničar za razvoj video igara”.

 

 

Grad Novska i Sisačko-moslavačka županija u jednoj sinergiji zajednički provode projekt s ciljem da upravo ova županija postane središte gaming industrije. Bitan čimbenik u ovom projektu je i suradnja s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, stoga je posjet zamjenika ministrice od velike važnosti, kako za sam Grad, tako i za Županiju, naglasio je tom prilikom župan Ivo Žinić.  Nadalje, župan je istaknuo kako se ovaj projekt sastoji od pet faza, obrazloživši ih prema koracima kako se provode.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/02/NOV-1-online-audio-converter.com_.mp3?_=1

 

Tom se prilikom zamjenik ministrice mogao upoznati i s još jednim korakom koji se upravo provodi.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/02/NOV-2-online-audio-converter.com_.mp3?_=2

 

“Doživio sam jedno lijepo i pozitivno iskustvo, to je nešto što Hrvatska treba” – naglasio je prilikom posjete Novskoj zamjenik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/02/NOV-3-online-audio-converter.com_.mp3?_=3

 

 

 

“Grad Novska jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji je na mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, početnih 55 tisuća kuna, osigurao ostatak do 100 tisuća kuna za startup tvrtke bilo koje djelatnosti.” – istaknuo je novljanski gradonačelnik Marin Piletić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/02/NOV-4-online-audio-converter.com_.mp3?_=4

 

O tijeku radova na izgradnji poduzetničkog inkubatora izvijestio je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA-e.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/02/NOV-5-online-audio-converter.com_.mp3?_=5

 

Nakon obilaska OŠ Novska, podružnice Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA-e,  zamjenik ministrice zajedno sa županom, gradonačelnikom i suradncima, obišao je i Dječji vrtić te radove na zgradi budućeg poduzetničkog inkubatora.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version