Popovača

Dograđuje se Dječji vrtić “Popovača”

Upis novih polaznika planira se za pedagošku godinu 2020./2021.

Upis novih polaznika planira se za pedagošku godinu 2020./2021.

Nakon što je u svibnju 2018.godine gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem potpisao  Ugovor o financiranju iz Programa ruralnog razvoja kojeg je provela  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a kojim su Gradu Popovači odobrena financijska sredstva za ulaganje u građenje i opremanje Dječjeg vrtića u Popovači, danas je održano uvođenje u radove.

 

 

Više o važnosti projekta rekao je gradonačelnik Mišković.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/VRTIC-11.mp3?_=1

 

 

Novi objekt, na površini od oko 1000 kvadratnih metara, bit će dovoljan za smještaj novih šest grupa. Ukupna vrijednost provedenih radova bit će 11 milijuna kuna, od toga 7 milijuna kuna  bit će financirano iz EU fondova, dok će ostatak od 4 milijuna kuna Grad Popovača financirati iz svog proračuna.

 

 

Ivka Nikolić Jež, Pročelnica UO za komunalni sustav i prostorno planiranje Grada Popovače ističe kako će novi objekt s postojećim biti spojen u jednu cjelinu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/VRTIC-21.mp3?_=2

 

 

Izvođač radova je tvrtka Kapitel d.o.o. iz Ivanić Grada, sa podizvođačima, tvrtkama Elektrocentar petek d.o.o. i Mipek d.o.o., također iz Ivanić Grada, koji će obavljati dio strojarskih i elektro radova.

 

 

Zrinka Fabijanec, projektantica i glavni nadzorni inženjer istaknula je nešto više o tehničkim karakteristikama objekta.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/VRTIC-3.mp3?_=3

 

 

Upis novih polaznika planira se za pedagošku godinu 2020./2021.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version