Kutina

Golemi projekt Aglomeracije Moslavina dobio je zeleno svijetlo za početak realizacije

Vrijedan gotovo 400 milijuna kuna

Vrijedan gotovo 400 milijuna kuna

Na području Grada Kutine u tijeku je realizacija projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“, tim je povodom danas i održana tiskovna konferencija.

 

 

Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je kako je provedba ovog projekta od velikog značaja kako za Kutinu, tako i za prigradska naselja, dodavši kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo Odluku o financiranju iz fondova Europske unije.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/AGLO-1.mp3?_=1

 

 

Projekat je vrijedan gotovo 400 milijuna kuna, od čega će u vodoopsrkbu biti uloženo gotovo 137 milijuna kuna što podrazumijeva novi pogon za kondicioniranje vode u Ravniku kao i dva zdenca u Osekovu, istaknuo je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/AGLO-2.mp3?_=2

 

 

Investitor i nositelj svih aktivnosti koje će se obavljati u idućih 3 godine na ovom području je Moslavina d.o.o., a početak radova se očekuje na jesen tekuće godine. Kako je naglasio direktor Mijo Šepak,  Moslavina d.o.o. je dala izraditi plan gradnje kako bi se funkcionalno obavljali radovi i kako bi se osigurala dobra funkcionalnost prometovanja svih bitnih prometnica u narednim godinama realizacije projekta.

 

 

„Veseli me što ćemo ovim projektom velikom broju stanovništva u 21. stoljeću osigurati vodu što je u današnje vrijeme od izuzetne važnosti.“, istaknuo je Davor Kljakić, predsjednik GV Grada Kutine.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/AGLO-3.mp3?_=3

 

 

Eduard Gelešić, pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša istaknuo je kako se radi o najvećem i tehnički najzahtjevnijem projektu u novijoj povijesti Grada Kutine.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/AGLO-4.mp3?_=4

 

 

 

Aglomeracija Moslavina je mega projekt koji mijenja komunalnu sliku grada, a prema riječima gradonačelnika, Grad će uz to nastojati uložiti i dodatna sredstva u obnovu cesta na kojima će se izvršavati radovi kako bi ovaj projekt zaokružio jedan značajan investicijski ciklus koji će se provoditi u slijedeće 3 godine.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version