Politika

Kontinuirano treba ukazivati na problem zlostavljanja žena

Uz Međunarodni dan žena sisački HNS dijelio maćuhice

Uz Međunarodni dan žena sisački HNS dijelio maćuhice

Žene su ravnopravne i žalosno je što se u 21 stoljeću mora govoriti o njihovim elementarnim pravima, rekla je predsjednica sisačke podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati, Adelina Ivković.

 

 

Naime, članovi ove podružnice u subotu su, 09. ožujka, u prigodi Međunarodnog dana žena na Gradskoj tržnici u Sisku dijelili maćuhice građankama i građanima Siska.

 

 

Ivković je podsjetila na svakodnevne slučajeve zlostavljanja žena, naglasivši kako je upravo poruka HNS-a potreba za kontinuiranim ukazivanjem na ovaj problem koji je ovdje, kraj nas i pred kojim ne smijemo zatvarati oči.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/ad-1.wav?_=1

 

 

Nejednakost je vidljiva i na radnim mjestima , vidljiva je u politici, dodaje Ivković

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/ad-2.wav?_=2

 

Susret HNS-ovaca s građanima Siska bila je prigoda i podsjetiti na skorašnje izbore za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu, a jedan od kandidata je i predsjednik središnje hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Tomislav Stojak .

 

 

Na Međunarodni dan žena slave se politička, ekonomska i društvena postignuća žena, daje počast prethodnicama i nastavlja borba za ravnopravnost i ostvarivanje jednakih prava žena.

Kao primjer imamo našu Savku Dabčević Kučar, jednu od najvažnijih političarki u povijesti ovih prostora i upravo zbog postignuća poput njenih, upravo zbog hrabrih žena kao što je bila ona, postoji i slavi se Dan žena Hrvatska narodna stranka uvijek će podržavati aktivnosti u obrani ženskih prava i svih onih aktivnosti koje se zalažu za napredak društva, poručuju iz HNS-a .

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version