Iz policijske bilježnice

Najava preventivne akcije “Korištenje pokazivača smjera”

12. ožujka od 10 do 14 sati

Svakodnevnim praćenjem stanja u prometu vidljivo je da sudionici čine razne prekršaje, a kao posljedica dijela tih prekršaja događaju se lakše ili teže prometne nesreće. Jedan od takvih prekršaja je i neuključivanje pokazivača smjera, propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Samo neuključivanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji se kreću iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova. Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća.

Stoga će se na području cijele države, pa tako i na području Policijske uprave sisačko-moslavačke u utorak, 12. ožujka od 10 do 14 sati, provesti ciljana preventivno-represivna akcija prema vozačima koji ne uključuju pokazivač smjera.

Poduzimanje navedenih aktivnosti nastaviti će se i tijekom narednog razdoblja, kroz svakodnevni nadzor prometa, ali i tijekom ciljanih aktivnosti.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version