Petrinja

Održana 13. Petrinjska kobasijada

Pobjeda pripala Ivanu Bradariću iz Novog Sela Glinskog

Pobjeda pripala Ivanu Bradariću iz Novog Sela Glinskog

Na prostoru Športsko-rekreacijskog centra Pigik održana je tradicionalna 13.Petrinjska kobasijada u organizaciji Grada Petrinje, dok su suorganizatori Udruga uzgajivača svinja Banijska šara i Turistička zajednica Grada Petrinje. Kako je prilikom otvorenja istaknuo Ante Marić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu Grada Petrinje, ove godine predana su 84 uzorka.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/30.03.MARIC_.mp3?_=1

 

Također podsjeća kako je ove godine povećan i nagradni fond, tako da prva nagrada iznosi pet tisuća kuna, druga nagrada tri tisuće kuna, treća nagrada dvije tisuće kuna, četvrta nagrada tisuću kuna, a peta nagrada 500 kuna.

 

Petrinjska kobasijada je tako i ove godine okupila brojna obiteljsko poljoprivredna gospodarstva koji su izložili svoje proizvode, a prvi puta se okupljenima predstavila i Zelena kuća. Marić na kraju dodaje kako ovu manifestaciju podižu na jednu višu razinu. Svi okupljeni mogli su također uživati u Petrinjskom doručku koji je pripremljen u velikoj tavi, a što se kuhalo, otkrio nam je Dragan Bjekić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/30.03.BJEKIC.mp3?_=2

 

Petrinjsku kobasijadu otvorio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/30.03.DARINKO-KOB.mp3?_=3

 

Istaknuo je Dumbović koji se zahvalio svim OPG-ima i ljudima koji su došli na Petrinjsku kobasijadu i koji su pokazali da tradicionalne vrijednosti koje imamo, baštinimo.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/30.03.DARINKO-KOB-2.mp3?_=4

 

 

Nakon prijepodnevnog dijela koji je bio ispunjen i bogatim kulturno-umjetničkim te zabavnim programom, u poslijepodnevnim satima u sklopu Petrinjske kobasijade svi okupljeni na Pigiku uživali su uz „Pigik piknik“.

 

 

Prema mišljenju stručnog povjerenstva, pobjeda na 13. Petrinjskoj kobasijadi pripala je Ivanu Bradariću iz Novog Sela Glinskog.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version