Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Rekonstrukcija “Stare ceste” prema Jasenovcu

6,8 mln kn bespovratnih sredstava

6,8 mln kn bespovratnih sredstava

U tijeku je rekonstrukcija „Stare ceste“ prema Jasenovcu, produžetak ulice Vladimira Nazora u Jasenovcu, do spoja na Državnu cestu D-47.

Uređenjem „stare ceste“, dobiti će se dodatni cestovni ulazak u naselje Jasenovac, kako naglašava Marija Mačković, općinska načelnica, „ovim  projektom skratit će se promet teškim kamionima iz Poljoprivredne  zone  prema auto cesti A3“.

JASENOVAC_CESTA (1)

– Rekonstruiranom cestom se želi izbjeći prometovanje teških kamiona kroz samo naselje i spriječiti uništavanje nerazvrstanih cesta. Osim toga krenuti će se i s programom rekonstrukcije vodovoda naselja Jasenovac, pa bi  teška vozila samo opterećivala odvijanje radova i prometovanje, kazala je načelnica.

Projekt je zahtjevan kao i rokovi, prema  Ugovoru koji su u Zagrebu prošle godine potpisali, Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi,  ribarstvu i ruralnom razvoju i načelnica Marija Mačković, Općina Jasenovac obvezna je u roku  provesti postupak nabave i završiti projekt u roku 24 mjeseca što uključuje i uporabnu dozvolu.

JASENOVAC_CESTA (4)

Iz programa ruralnog razvoja za rekonstrukciju je dodijeljeno 6,8 milijuna kuna  bespovratnih sredstava.

JASENOVAC_CESTA (3)

Sredstva su odobrena za rekonstrukciju i modernizaciju „stare ceste“ u dužini od oko 4 km, i širine oko 6,5 metra. Prometnica je pripremljena za asfaltiranje, radove izvodi građevinska tvrtka „Kapitel“ d.o.o. iz Ivanić Grada.

 

.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.