SMŽ

Započela proslava Dana općine Lipovljani

Na Svečanoj sjednici dodijeljena priznanja najboljima

Na Svečanoj sjednici dodijeljena priznanja najboljima

Općina Lipovljani obilježava Dan Općine. Tim je povodom  u petak, 15. ožujka  održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili brojni gosti. Bila je to i  prigoda da se čelnici Općine osvrnu na sve učinjeno u proteklom razdoblju. Načelnik Nikola Horvat:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/LIPA-1-online-audio-converter.com_.mp3?_=1

 

Jedan od najznačajnijih projekata je čvor na autocesti A3.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/LIPA-2-online-audio-converter.com_.mp3?_=2

 

Također, u 2018.godini rekonstruirana je prometnica u Ulici Josipa Kozarca, to je EU projekt u vrijednosti od 4 milijuna kuna. U suradnji sa Županijskom upravom za ceste po modelu sufinanciranja 50:50 obnovljene su prometnice u dužini od 2300m kroz Kraljevu Veliku i Piljenice, vrijednost tih radova bila je 1,4 milijuna kuna.

Od manjih projekata, načelnik Horvat napominje kako su obnovljene lokalne prometnice, počela je gradnja mrtvačnice u Piljenicama koja se gradi fazno zbog načina sufinanciranja.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/LIPA-3-online-audio-converter.com_.mp3?_=3

 

U 2019.godini planira se nastavak uređenja i izgradnje centra.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/LIPA-4-online-audio-converter.com_.mp3?_=4

 

U pripremi su i projekti vezani uz obnovu dječjeg vrtića, rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava i Augusta Šenoe. Vrijednost pripremljenih projekata je više od 25 milijuna kuna, napominje načelnik Horvat dodavši kako je u planu i izrada projekta izgradnje komunalne infrastrukture u gospodarskim zonama, te izrada projekta spojne ceste Lipik-Lipovljani.

 

 

Svim Lipovljancima i Lipovljankama Dan općine čestitala je predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/LIPA-5-online-audio-converter.com_.mp3?_=5

 

Građani Lipovljana od Sisačko-moslavačke županije ostvaruju i prihode putem poticaja u poljoprivredi i gospodarstvu, a također udruge su korisnice financijskih sredstava ostvarenih putem natječaja, zaključila je Roksandić dodavši kako će se dobra suradnja i nastaviti.

 

 

Dan općine prilika je da se podjelom priznanja nagrade najbolje udruge, udruge koje su svojim zalaganjem u proteklom razdoblju pridonijele promociji Općine Lipovljani. Među dobitnicima se našla i Matica slovačka Lipovljani, u ime koje je prizanje primio predsjednik Josip Krajči.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/03/LIPA-6-online-audio-converter.com_.mp3?_=6

 

 

Napomenimo kako su jučer, osim  Svečane sjednice, održani i Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima: Izložba  „Šuma okom šumara“, te Stručni skup „Josip Kozarac: književnik i    prirodoslovac – naš suvremenik“. Dok će se danas s početkom u 17 sati održati Dani Tarasa Ševčenka, a sutra, Natjecanje u kuhanju gulaša, Likovna kolonija te Zajednički kulturno-umjetnički program .

U utorak, 19.ožujka, na Josipovo – Dan župe i Dan Općine Lipovljani s početkom u 10 sati bit će položeni vijenci na mjesnom groblju u Lipovljanima, a zatim u 11 sati, bit će služena Sveta misa u crkvi sv. Josipa u Lipovljanima.

Izložba postavljena u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani bit će otvorena do 20. ožujka 2019. godine u vremenu od 10.00 do 15.00 sati.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version