Popovača

Obnovljena prometnica u Donjoj Gračenici

Nastavak dobre suradnje Županijske uprave za ceste i Grada Popovača

Nastavak dobre suradnje Županijske uprave za ceste i Grada Popovača

U mjestu Donja Gračenica svečano je otvorena dionica ceste koja je u suradnji Grada Popovače i Županijske uprave za ceste SMŽ, po modelu 50:50, obnovljena u dužini od 2200m.

 

 

Josip Kolarić, predsjednik Mjesnog odbora Donja Gračenica, istaknuo je značaj ove prometnice, koja je posljednji put bila obnavljana prije 30-ak godina.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/DONJA-1.mp3?_=1

 

 

 

Ova je prometnica posebno važna jer je riječ o dijelu prometnog pravca koji je paralelan  županijskoj cesti 3124, a povezuje Kutinu sa središtem županije – Siskom, istaknuo je prilikom otvorenja župan Ivo Žinić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/DONJA-2.mp3?_=2

 

 

 

Radove je u rekordnom roku, 15 dana prije roka, izvela tvrtka Strabag.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/DONJA-3.mp3?_=3

 

 

Podsjetio je župan na dobru suradnju s Gradom Popovača, jer je u prethodnom razdoblju već obnovljeno 3000m ceste u mjestu Osekovo, a sveukupno po modelu financiranja 50:50, obnovljeno je 15-ak kilometara prometnica kojima na ovom području upravlja Županijska uprava za ceste.

 

 

Ovaj način suradnje, dobar je način, s obzirom da ni Grad, ni Županijska uprava za ceste, sami ne bi mogli financirati obnovu tih prometnica, naglasio je gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/DONJA-4.mp3?_=4

 

 

Suradnja na obnovi prometnica će se nastaviti, naime, prošlog je tjedna potpisan i Ugovor.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/DONJA-5.mp3?_=5

 

 

Podsjetimo, po ovom modelu financiranja, od gotovo 1300 kilometara,  u posljednje četiri godine obnovljeno je više od 200 kilometara županijskih ceste, a najavljen je i nastavak obnove, sukladno mogućnostima ŽUC-a i jedinica lokalne samouprave.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version