SMŽ

“Obrtnički sajam & street food festival”

Poklon obrtnika građanima Siska i posjetiteljima

Poklon obrtnika građanima Siska i posjetiteljima

Obrtnički sajam i kulinarska manifestacija prvi puta su organizirani prošle godine u sklopu promocije monografije ˝180 godina organiziranog obrtništva u Sisku˝, a kako se projekt pokazao vrlo zanimljivim i uspješnim odlučeno je kako će se tradicionalno organizirati svake godine.Manifestacija je najavljena danas na tiskovnoj konferenciji održanoj u Sisku.

 

 

Udruženje obrtnika Sisak 27. travnja u Sisku organizira manifestaciju pod nazivom „Obrtnički sajam&street food festival“. Nositelj projekta je Ceh ugostitelja  Udruženja obrtnika Sisak koji je uz potporu Udruženja i Društva obrtnika Sisak zadužen za cijelu manifestaciju .

Tko sve sudjeluje u Obrtničkom sajmu pojasnila je predsjednica UO Sisak Ivanka Čačić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/OBRTNICI-1.mp3?_=1

 

Zanimljivost ovogodišnjeg sajma obrtništva je dogovor s Licitarskim obrtom Lola da se za posjetitelje pripremi  gvirc

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/OBRTNICI-2.mp3?_=2

 

Sajam obrtništva traje od 10 do 18 sati. U 15 sati će svečano biti otvoren Street food festival i započinje kulinarki  show u kojem će sudjelovati udruženja obrtnika iz gotovo cijele Hrvatske.

 

 

Otvaranjem festivala započnije i humanitarna akcija ceha frizera. Sredstva prikupljena od humanitarnog šišanja namijenjena su Udruzi Kas.

 

 

Predsjednica Udruge Alenka Berendika

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/OBRTNICI-3.mp3?_=3

 

Sisačkim obrtnicima posebno je važan ovaj događaj jer se organizira u vrijeme kada obrtnici slave obljetnicu od ustrojavanja, a u Sisku su obrtnici organizirani već više od 180 godina, podsjetio je Adolf Cvanciger, predsjednik Županijske obrtničke komore

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/OBRTNICI-4.mp3?_=4

 

Cvanciger je zahvalio svima koji su dali potporu ovom projektu

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/OBRTNICI-5.mp3?_=5

 

Adolf Cvanciger se zahvalio Sisačko-moslavačkoj županiji i gradu Sisku.

 

 

Sisačko-moslavačka županija uključila se u aktivnosti obrtnika i ove godine, istaknuo je  Ivan Celjak, zamjenik sisačko-moslavačkog župana

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/OBRTNICI-6.mp3?_=6

 

Dodajmo, kako je u subotu, 27. tavnja predviđen dnevni kulturno-zabavni program, te koncert glazbenog sastava ˝Opća opasnost˝ u večernjim satima za sve sudionike manifestacije, posjetitelje i građane grada Siska.

 

Nadamo se lijepom vremenu i ugodnom druženju, stoga Vas sve pozivamo da nas taj dan posjetite, razgledate ponudu sisačkih obrtnika na sajmu, počastite nepce s ukusnim delicijama iz svih krajeva Hrvatske, podržite plemeniti rad Udruge ˝Kas˝ kroz sudjelovanje u humanitarnoj akciji, a u večernjim satima imate priliku uživati u koncertu ˝Opće opasnosti˝, poručuju organizatori.


 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version