Novska

U Novskoj je otvorena nova zgrada Vodno gospodarske ispostave Hrvatskih voda

Dobra suradnja Grada, Županije i Hrvatskih voda se nastavlja

Dobra suradnja Grada, Županije i Hrvatskih voda se nastavlja

U Novskoj je svečano otvorena nova zgrada Vodno gospodarske ispostave Hrvatskih voda, koja će zapravo biti središte iz kojeg će se upravljati obranom od poplava na području malog sliva “Subocka-Strug”, a isto tako i rijeke Save.

 

 

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/VODA-1-online-audio-converter.com_.mp3?_=1

 

 

Novljansko vodnokomunalno poduzeće dobro provodi taj projekt te dobru surađuje kako sa Hrvatskim vodama tako i s resornim Ministarstvom zaštite okoliša i energetike. U svibnju se očekuje objava rezultata prvih savjetovanja, te sam početak realizacije projekta, zaključio je Đuroković.

 

 

Izuzetno dobru suradnju Grada Novske i Hrvatskih voda istaknuo je i gradonačelnik Marin Piletić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/VODA-2-online-audio-converter.com_.mp3?_=2

 

 

 

Otvorenju zgrade, iz koje će se upravljati projektima na području tri jedinice lokalne samouprave, Grada Novske te općina Lipovljani i Jasenovac, nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem. Ovim primjerom decentralizacije ustanova, Hrvatske su vode pokazale da žele kvalitetno upravljati novim projektima, naglasio je župan Ivo Žinić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/VODA-3-online-audio-converter.com_.mp3?_=3

 

Dio te velike štete je namiren sredstvima Državnog proračuna, a dio iz proračuna Sisačko-moslavačke županije, no, nažalost, svi troškovi nisu pokriveni. Stoga će se, uz projekt Aglomeracije osmisliti i dodatni projekti, koji se odnose na izgradnju nasipa za obranu od poplava na području Jasenovca, najavio je župan Žinić.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version