SMŽ

Župan Žinić obišao radove u sisačkoj bolnici

Uređaj za magnetsku rezonancu počinje s radom nakon 15. svibnja

Uređaj za magnetsku rezonancu počinje s radom nakon 15. svibnja

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u prisustvu svojih zamjenika Romana Rosavca i Ivana Celjaka obišao je Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, kako bi se upoznao s tijekom radova na izgradnji „Središnjeg paviljona“ i instaliranjem uređaja za magnetsku rezonancu.

 

 

Župan Žinić naglasio je kako je upravo uređaj za magnetsku prijeko potreban stanovnicima ove Županije, te kako su se za njegovu nabavu organizirale brojne humanitarne akcije i aukcijske prodaje slika.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/BOLNICA-1.mp3?_=1

 

 

Instaliranje uređaja je pri završetku.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/BOLNICA-2.mp3?_=2

 

 

 

Samim početkom rada magnetske rezonance uvelike će se smanjiti lista čekanja. Ravnatelj dr. Tomislav Dujemnović napominje kako se planira dvosmjenski rad, a broj obavljenih pretraga na dnevnoj bazi ovisi o više faktora.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/BOLNICA-3.mp3?_=3

 

 

U početku će preglede prema dogovoru vršiti specijalisti iz KBC-a Dubrava, a nakon edukacije vlastitog stručnog kadra, počet će i samo naručivanje pacijenata, zaključio je dr.Tomislav Dujmenović, ravnatelj sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“.

 

 

Nakon obilaska radova instaliranja uređaja za magnetsku rezonancu, uslijedio je obilazak radova na izgradnji Središnjeg paviljona.

 

 

 

Da radovi sada teku predviđenom dinamikom, zaključio je župan Žinić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/04/PAVILJON.mp3?_=4

 

 

Podsjetimo, na projektu Središnjeg paviljona radilo se posljednjih 8 godina, vrijednost radova je 106 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini od oko 70 milijuna kuna, oko 20 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo financija dok je ostatak sredstava osigurala Sisačko-moslavačka županija.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version