Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

1. Revija dokumentarnih filmova Domovinskog rata

Povodom 24. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

Povodom 24. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

U Gradskom kinu u Novskoj 30.travnja je održana  1. Revija dokumentarnih filmova Domovinskog rata. Reviju je otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a nazočili su joj župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec.

Revija je održana povodom 24. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“, istaknuo je gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić.

 

 

„Puno je neispričanih priča“ – ističe gradonačelnik Piletić

 

 

 

Image00003

 

Revija dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu započela je uz predstavljanje i projekciju filma „Obrana Nuštra“, a potom su uslijedili i „Bura duše“, „Slike iz života ratnika“, „Mjesto sjećanja na Vukovar“ te „Dnevnik jednog rata – Vinkovci“.

Neven Hitrec, umjetnički savjetnik Revije istaknuo je njihove posebnosti.

 

 

Zajednički nazivnik ovih filmova je „Domovinski rat“.

 

 

Kvaliteta ovih filmova je vrlo dobra, ako u obzir uzmemo činjenicu da su ih radili amateri.

 

 

Image00004

 

Ministarstvo hrvatskih branitelja kroz čitav niz aktivnosti obilježava 24. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“, istaknuo je ministar Tomo Meved, ističući kako je to iznimno važno.

 

 

U zajednoštvu, Vlada RH, resorna ministarstva, Županije i jedinice lokalne samouoprave trebaju  i dalje osmišljavati programe koji će prenositi istinu o Domovinskom ratu, zaključio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

 

Image00011

 

Dodajmo kako je program obilježbe VRO „Bljesak“ u Novskoj nastavljen i 1.svibnja. Položeni su vijenci  te je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Gradskom parku na Trgu dr.Franje Tuđmana, a uslijedio je i Mimohod pobjede Novska-Rajić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.