Popovača

Održana 12. Županijska izložba stoke

Županija nizom mjera pomaže razvoju poljoprivrede i stočarstva

Županija nizom mjera pomaže razvoju poljoprivrede i stočarstva

U subotu, 18. svibnja na popovačkom Sajmištu održana je 12. županijska izložba .Uz ocjenjivački dio, izložba je obuhvatila i revijalni u kojem je predstavljena stoka u prikazu, revija lovačkih pasa, te BAMBINO KUP – revijalna izložba teladi koju je predvodilo jedanaestero najmlađih izlagača.

Ovogodišnja županijska izložba stoke održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Sisačko- moslavačke županije i Grada Popovače. U organizaciji su, pored Grada i Županije, sudjelovali i Središnji savez udruga uzgajivača Hrvatskog hladnokrvnjaka, Središnji savez uzgajivača konja Hrvatski posavac, Konjogojska udruga Moslavina, Udruga stočara i ratara Seosko gospodarsko Popovača te Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Izložbu stoke otvorio je zamjenik sisačko – moslavačkog župana Roman Rosavec,  koji je istaknuo kako je održavanje ovakvih sajmova izuzetno važno za očuvanje tradicije, ali i za izlagače kojima je ovo jedinstvena prilika da se okupe i pokažu rezultate svog rada.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/STOKA-1.mp3?_=1

 

Izložba je opravdala pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, naglasio je Tugomir Majdak, državni tajnik pri tom ministarstvu.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/STOKA-2.mp3?_=2

 

Gradonačelnik Grada Josip Mišković izuzetno je ponosan što se ova izložba tradicionalno održava u Popovači, jer na prostoru te jedinice lokalane samouprave poljoprivreda je izuzetno zastupljena djelatnost. Zahvalio se pritom svim uzgajivačima i udrugama, te dodao kako su upravo oni zaslužni za ovaj veliki dan koji je:

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/STOKA-3.mp3?_=3

 

Nagradu za Šampionsko grlo izložbe osvojila je Karmen, grlo Željka Lukačevića iz Gušća. On je tom prilikom  rekao nešto više o svom gospodarstvu te šampionskom grlu

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/STOKA-4.mp3?_=4

 

Ova nagrada doprinos je za dugogodišnji  trud koji obitelj Lukačević svakodnevno ulaže kako bi unaprijedila svoje imanje.

 

 

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Roman Rosavec i tom prilikom naglasio kako Sisačko-moslavačka županija nizom mjera pomaže razvoju poljoprivrede i stočarstva te pohvalio rad organizatora jer uz samu izložbu stoke, održana je i revija malih životinja, lovačkih pasa i bambino kup.

 

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version