Petrinja

Petrinjski gradski vijećnici dali suglasnost za zaduženje Privrede

Financiranje kapitalnih projekata u tijeku i refinanciranje obaveza

Financiranje kapitalnih projekata u tijeku i refinanciranje obaveza

Na 24.izvanrednoj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća prihvaćena je Odluka o davanju suglasnosti i jamstva za dugoročno zaduženje petrinjske Privrede kod Hrvatske poštanske banke na iznos od osam milijuna kuna.

Kako je pojašnjeno i na prošloj sjednici Gradskog vijeća, navedenih osam milijuna kuna je predviđeno za financiranje kapitalnih projekata u tijeku i za refinanciranje obaveza. Na samom početku MOST-ova Luca Gašpar Šako, obrazloženje zbog čega se Privreda zadužuje ocijenila je šturim.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/PRIVREDA-1.mp3?_=1

 

Pozvala je na poslovnu odgovornost, a ako nema takve odgovornosti, pozvala je gradonačelnika na političku odgovornost.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/PRIVREDA-2.mp3?_=2

 

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je još jednom ponovio kako će navedenih osam milijuna kuna biti utrošeno za funkcioniranje Privrede, sufinanciranje projekata iz EU fondova kao i natječaja od Hrvatskih voda.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/PRIVREDA-3.mp3?_=3

 

HDZ-ov Mihael Jurić je zamolio minimalno poštovanje prema ljudima koji su dali podršku HDZ-u na izborima.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/PRIVREDA-4.mp3?_=4

 

Gradonačelnik Dumbović je još jednom podsjetio kako je na prošloj sjednici Gradskog vijeća jasno objašnjeno za što će biti utrošeno osam milijuna kuna.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/PRIVREDA-5.mp3?_=5

 

HNS-ov Nenad Radošević je istaknuo da ono što je do sada čuo o ovoj temi u Gradskoj vijećnici, o zaduženju koje je prema njegovim riječima trebalo biti izglasano još na prošloj sjednici, je čista politička demagogija i predstava.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/PRIVREDA-6.mp3?_=6

 

Nezavisni gradski vijećnik Pejo Trgovčević je kazao kako je zakon jasno decidiran što se tiče kaznene i materijalne te svake druge odgovornosti.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/05/PRIVREDA-7.mp3?_=7

 

Nakon gotovo tri sata rasprave, dvije odrađene stanke, vijećnici su u konačnici sa 19 glasova za, jednim protiv i jednim suzdržanim, prihvatili prijedlog zaduženja petrinjskog poduzeća Privreda za osam milijuna kuna. Prije rasprave o zaduženju, prisegu za mandat vijećnice položila je Marija Anušić, koja će od sada tu dužnost obavljati umjesto dr. Miroslava Gregurinčića koji je stavio svoj mandat u mirovanje iz osobnih razloga.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version