Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Potpisani ugovori o sufinanciranju programa brantieljskih udruga

96 tisuća kuna za 13 projekata

96 tisuća kuna za 13 projekata

Grad Kutina će ove godine za programe i projekte braniteljski udruge iz proračuna izdvojiti 96 tisuća kuna. Na Natječaju za projektno financiranje 9 udruga proisteklih iz Domovinskog rata prijavilo je 13 projekta.

 

20190508BraniteljskeUdruge_610x407

 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić prilikom potpisivanja ugovora o financiranju izrazio je zadovoljstvo što su ove godine povećana sredstva za programe kojima je cilj promicanje vrijednosti Domovinskog rata i očuvanja uspomene na hrvatske branitelje.

 

 

 

Potpisivanje novih Ugovora bila je dobra pilika za prisjećanje provedenih projekata.

 

 

 

Ove se godine planira izrada spomen-ploče koja bi bila postavljena na OŠ Vladimira Vidrića u Kutini. Naime,  30. listopada 1991. dogodilo se raketiranje Kutine, prilikom kojega je na gradskoj tržnici u Kutini poginula prva civilna žrtva, Nikola Perić.

 

 

 

Stjepan Hrastnik, predsjednik Odbora gradonačelnika za branitelje, te Zvonimir Fuček,  predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Kutine izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Gradom Kutinom.  Fuček je pritom predstavio i inicijativu branitelja da se zimski malonogometni turnir u Sportskom centru u Kutini ubuduće nazove i organizira u čast 56. samostalne bojne HV Kutina.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.