VIJESTI

“Vidi i klikni” u DV “Bambi” u Sunji

Program “Učenje kroz činjenje”

Program "Učenje kroz činjenje"

Hrvatski autoklub (HAK) u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske provodi nekoliko tradicionalnih kampanja, koje za cilj imaju podizanje svijesti o odgovornom i sigurnom sudjelovanju u prometu, naročito djece. Problem malih pješaka – djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu kao pješaka, a vrlo je važan i njihov siguran smještaj i sjedenje u automobilu u svojstvu putnika.

Tako su u utorak, 28. svibnja od 10 do 12 sati, u sportskoj dvorani Osnovne škole Sunja za 32 polaznika/vrtićanca Dječjeg vrtića „Bambi“, djelatnici Hrvatskog autokluba, u organizaciji tajnika Autokluba Sisak Ante Loherta i kontakt policajca Policijske postaje Sunja Gorana Kukora, održali pokaznu vježbu „Vidi i klikni“, koja je prezentirana idejom programa „Učenje kroz činjenje!“.

 

 

Sadržaj pokaznog modula sastojao se od praktičnih vježbi pravilnog korištenje nogostupa (simulacija hodanja nogostupom), prelazak ceste, rizik neodgovornog ili nesmotrenog prelaženja ceste, pravilno prelaženje ceste korištenjem pješačkih prijelaza i simulacija prelaska.

 

 

Na praktičan način djeca su upoznata s rizicima prolazaka raskrižjem (prelaska ceste između parkiranih automobila – vidno polje, crta vidljivosti, uočljivost od strane vozača), a sve kroz simulaciju s automobilima za napuhavanje i elektroautomobilom, zatim prelaženjem ceste pojedinačno ili u koloni, poznavanjem prometnih svjetala i vizualnim kontaktom i komunikacijom s vozačem.

 

 

Djeci je također pokazan postupak propisnog i pravilnog ulaženje u automobil i sjedenje, kao i korištenje sigurnosnih pojaseva u automobilu na prednjim i stražnjim sjedalima (simulacija u elektroautomobilu) te su im prikazane posljedice nekorištenja sigurnosnih pojaseva u slučaju naglog kočenja (korištenjem lutke koja je nevezana i udara u armaturu automobila).


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version