Kutina

Grad Kutina svim osnovnoškolcima sufinancira nabavku udžbenika i školskog pribora

U tu svrhu osigurano je 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna

U tu svrhu osigurano je 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna

Roditelji svih kutinskih osnovnoškolaca, koji imaju prebivalište na području Grada Kutine, a pohađaju neku od osnovnih škola na području Grada Kutine, od 01 – 15. srpnja u kutinskom Odjelu za društvene djelatnosti mogu preuzeti potvrdu kojom se ostvaruje pravo na sufinanciranje radnih bilježnica, školskog pribora i ostalih udžbenika koji nisu na popisu obaveznih udžbenika. U tu svrhu Grad Kutina osigurao je 1,3 milijun kuna iz gradskog proračuna, najavljeno je na danas održanoj tiskovnoj konferenciji.

 

 

„Naša Koalicija (HDZ, HSLS, MOST i HSP) odredila se za pomoć mladim obiteljima u sufinanciranju nabavke udžbenika i pribora za školu i s tim smo odmah krenuli.“ – naglasio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Treću godinu zaredom provodi se ovaj projekt, rekao je gradonačelnik podsjetivši:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/KNJIGE-1.mp3?_=1

 

Vlada RH odobrila je sufinanciranje nabavke obaveznih udžbenika, a Grad Kutina će pomoći roditeljima u sufinanciranju ostalog pribora za nastavu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/KNJIGE-2.mp3?_=2

 

Pojasnio je gradonačelnik i slijed aktivnosti vezan uz nabavku udžbenika.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/KNJIGE-3.mp3?_=3

 

 

„Prošle godine Grad Kutina izdao je 1845 potvrda odnosno vaučera i kompletan postupak je dobro funkcionirao. Očekujemo da će tako biti i ove godine“ –  istaknuo je pročelnik UO za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Željko Tomičić, pojasnivši pritom financiranje udžbenika od strane Vlade RH.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/KNJIGE-4.mp3?_=4

 

 

Roditelji će uz pomoć Vlade  i Grada opremiti svoje učenike za slijedeću školsku godinu, investicija u mlade, najbolja je investicija, napomenuto je i na ovoj konferenciji.

Dodajmo kako Potvrda kojom roditelj dokazuje da je dijete upisano u jednu od osnovnih škola s područja Grada Kutine i na osnovu koje ostvaruje pravo na sufinanciranje ostatka udžbenika, radnih bilježnica i školskog pribora, može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Kutine na adresi Trg kralja Tomislava 12 svakog radnog dana od 01. srpnja do 15. srpnja u vremenu od 08 – 14 sati, a 04., 09., i 11. srpnja do 17,00 sati u sobama broj 13 i 15.

Navedenu potvrdu mogu preuzeti samo roditelji ili staratelji učenika uz predočenje osobne iskaznice ili druge isprave sa identifikacijskom fotografijom. Potvrde se ne smiju umnožavati niti se mogu unovčiti.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version