SMŽ

Održana Svečana sjednica Županijske skupštine

26. rođendan Sisačko-moslavačke županije

26. rođendan Sisačko-moslavačke županije

U povodu Dana Sisačko-moslavačke županije te u prigodi obilježavanja 26 godina postojanja Sisačko-moslavačke županije održana je Svečana sjednica Županijske skupštine kojoj su nazočili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković,  izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Željka Josić, župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, te brojni ugledni gosti iz političkog,  društvenog i vjerskog života.

 

 

Tom prigodom predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić zaželjela je dobrodošlicu svim gostima u Grad Sisak, središte Sisačko-moslavačke županije, podsjetivši pritom na važne trenutke  od samog osnutka Županije.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/SMŽ-1.mp3?_=1

 

 

 

Župan Ivo Žinić u svom je obraćanju istaknuo kako osjeća veliki ponos slaveći današnji dan, Dan Sisačko-moslavačke županije i rođendan braće Radić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/SMZ-2.mp3?_=2

 

„U suvremenoj Županiji razvijamo  obrazovanje, turizam, poljoprivredu, zdravstvo, prometnice, infrastrukturu, te čuvamo kulturna bogatstva. Sisačko-moslavačka županija veliko je gradilište za buduće generacije!“

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/SMZ-3.mp3?_=3

 

Između ostalog predstavio je župan i projekt izgradnje posjetiteljskog centra „Crna roda“ u Osekovu, Poduzetnički inkbator PISMO – novska, opremanja ordinacija primarne zdravstvene zaštite, nabavke uređaja za magnetsku rezonancu, energetske obnove zgrada osnovnih i srednjih škola, te brojne druge.

„Prostor Sisačko-moslavačke županije je  bogatstvo ali i obveza“ – zaključio je župan, uz zahvale svim djelatnicima i suradnicima.

 

 

 

Saborska zastupnica Željka Josić, u funkciji izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, naglasila je kako su ljudi snaga zemlje, posebice mladi.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/SMZ-4.mp3?_=4

 

Josić je zaključila kako ovih svega ovoga ne bi bilo da ne postoji dobra sinergija između države. Županije i samih jedinica lokalne samouprave, posebno pohvalivši pokretanje novog zanimanja – tehničar za razvoj video igara, u Tehničkoj školi Sisak.

 

 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković istaknuo je kako je njegov dolazak, uz  dolazak predsjednice i ministra pravosuđa, poruka podrške i partnerstva te doprinosa Vlade RH da ovoj Županiji, koja je objektivno imala jedne od najvećih poteškoća u vremenu gospodarske tranzicije, pomogne i za prilagodbu  za novi razvoj.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/PLENKI.mp3?_=5

 

 

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović podsjetila je kako je prije nešto više od pola godina u Sisačko-moslavačku županiju,  zemljopisno središte Republike Hrvatske, izmjestila svoj ured, a s obzirom da se ponovno pružila prilika, odlučila je i ovaj dan provesti s narodom.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/KOLINDA.mp3?_=6

 

 

Na sjednici  su uručene  nagrade i priznanja Sisačko-moslavačke županije. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Sisačko-moslavačke županije dobili su Damir Kukuruzović, Udruga invalida rada grada Siska,  Miroslav Dimić, doktorica Snježana Prodanović i Želimir Šiško.

Nagradu SMŽ za iznimna postignuća u jednogodišnjem razdoblju primili su Muška klapa Kolapjani, „Kraluž“ – pjevačka sekcija KUD-a „Posavina“ Budaševo i Tamburaški sastav KUD-a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska.

Nagradu Sisačko-moslavačke županije za životno djelo primio je prim.dr. Ivan Šipuš.

 

 

U programu svečane sjednice sudjelovali su KUD „Moslavec“ iz Volodera, Pjevačka skupina „Kraluž“ te Muška klapa Kolapjani.

Obilježavanje Dana Županije nastavlja se sutra, tradicionalnim , 24. Malim maratonom Sisak- Trebarjevo. Start je ispred sjedišta Županije u Sisku u 19 sati.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version