SMŽ

Središnja svečanost u povodu 28. obljetnice osnivanja prvih dragovoljačkih postrojbi

Žinić: “Čast mi je govoriti pred ljudima koji su stvorili državu Hrvatsku!”

Žinić: "Čast mi je govoriti pred ljudima koji su stvorili državu Hrvatsku!"

Cjelodnevnim programom u Sisku je obilježena 28.obljetnica osnivanja prvih dragovoljačkih postrojbi za obranu Siska i Banovine u Domovinskom ratu, Specijalne jedinice policije „OSA“ Sisak, 2.pješačke bojne „Banijska oluja“, 2.gardijske brigade „Grom“ i 57.samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“ i Udruga branitelja policije.



Nakon bogatog cjelodnevnog programa na Trgu bana Josipa Jelačića u Sisku održan je prigodni program na kojem se Slavko Muža obratio u ime svih prvih dragovoljačkih postrojbi za obranu Siska i Banovine u Domovinskom ratu, pritom podsjetivši na povijest nastanka tih istih postrojbi.


 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/MUZA.mp3?_=1

 

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabor Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Željka Josić je istaknula kako je uvjerena da će hrvatski branitelji nastaviti čuvati vrijednosti Domovinskog rata.


https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/JOSIC.mp3?_=2

 


Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Matanović je također podsjetio na velebnu povijest prvih dragovoljačkih postrojbi Siska i Banovine.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/MATANOVIC.mp3?_=3

 

Matanović te je ponovio kako je na ovim prostorima obranjen Sisak, Zagreb i cijela Hrvatska.


https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/MATANOVIC-2.mp3?_=4

 


Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako mu je čast govoriti pred ljudima koji su stvorili državu Hrvatsku.


https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/ZINIC.mp3?_=5


 

Također je podsjetio na povijesne ratne činjenice.


https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/06/ZINIC-2.mp3?_=6

 

Tijekom cijeloga dana na sisačkom Trgu bana Josipa Jelačića održan je taktičko tehnički zbor naoružanja Oružanih snaga Republike Hrvatske, a vijenci i svijeće su položeni i zapaljene kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku te na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac.



U sisačkoj Barutani je održana Svečana akademija na kojoj su dodijeljene plakete, dok su tijekom poslijepodneva održane sportske igre, a u sisačkoj katedrali Uzvišenja svetog Križa služena je sveta misa.



Program je organizirala Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, a uz potporu Grada Siska i Ministarstva hrvatskih branitelja.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version