SMŽ

Izrada Masterplana prometnog razvoja Sisačko-moslavačke županije

Strateški dokument za sustavno planiranje razvoja prometa

Strateški dokument za sustavno planiranje razvoja prometa

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak održana je Početna konferencija projekta Izrada Masterplana prometnog razvoja Sisačko – moslavačke županije.

 

 

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj SMŽ Marijan Belošević istaknuo je kako Sisačko-moslavačka županija ima povoljan geostrateški položaj s obzirom da kroz nju prolaze mnoge važne prometnice, no, do sada nije imala strateški dokumenat koji bi se odnosio na sustavno planiranje razvoja prometa.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/MASTER-1.mp3?_=1

 

Dobivanjem strateškog dokumenta moći će se sustavno planirati razvoj svih vrsta prometa.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/MASTER-2.mp3?_=2

 

 

 

Izrađivač Masterplana prometnog razvoja Sisačko- moslavačke županije- funkcionalna regija Središnja Hrvatska je tvrtka Consultants d.o.o.

„Na samom početku su prikupljeni podaci od svih relevantnih institucija, a potom je napravljena i analiza kako bi se ustanovila svrhovitost i relevantnost dokumentacije.“ – istaknuo je voditelj ovog projekta Marko Bašić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/MASTER-3.mp3?_=3

 

Potom su provedena i anketiranja na autobusnim i željezničkim stajalištima kako bi se utvrdila kretanja.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/MASTER-4.mp3?_=4

 

„Također, još je potrebno napraviti i Studiju utjecaja na okoliš, koja je iznimno kompleksna i zahtjeva puno vremena“ – naglasio je Bašić.

 

 

Voditelj odjela za strateško planiranje pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Saša Amanović naglasio je kako je upravo ovo ministarstvo definiralo način na koji će se u budućnosti financirati ovakvi ili slični prometni projekti, a jedan od uvjeta je i izrada Masterplanova pojedinih funkcionalnih regija.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/MASTER-5.mp3?_=5

 

Amanović je zaključio kako su Masterplanovi za regije Sjeverni Jadran, Srednja i Južna Dalmacija gotovi, pri kraju je izrada za Sjevernu Dalmaciju, a uz Masterplan Središnje Hrvatske, koji uključuje i Sisačko-moslavačku županiju, radi se i Masterplan regije Istočna Hrvatska.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version