SPORT

Održan 22. turnir ulica “Marijan Šokčević Šokac”

Pobjednik je Laktec (Ulica Mace Medarić)

Pobjednik je Laktec (Ulica Mace Medarić)

Ukupni pobjednik 22. turnira ulica, koji je održan ovoga vikenda u Budaševu je ekipa  Laktec (Ulica Mace Medarić ). Podsjetimo, svake se godine tradicionalno  održava Turnir ulica Budaševa i Novog Sela Palanječkog „Marijan Šokčević Šokac„ , u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, bojnika Marijana Šokčevića, ali i na sve poginule i preminule branitelje i mještane.

 

Sve je počelo sada već davne 1998. godine kao Turnir ulica dragovoljaca, a u spomen na Marijana Šokčevića i prateći vod dragovoljaca Budaševa iz sastava Prve dragovoljačke postrojbe 57. SAMB-a.

Već druge godine održavanja, 1999., u turnir koji su organizirali dragovoljci, uključili su se mještani Budaševa i Novog Sela Palanječkog.

 

 

Ekipe gotovo svih budaševskih ulica natjecale su se u malom nogometu, potezanju užeta za muškarce i žene i belotu za muškarce i žene kao i u disciplini iznenađenja koja je ove godine bilo natjecanje žena u brzom ispijanju velike čaše hladnog piva.

Već petu godinu za redom održan je i  Dječji turnir ulica koji je okupio djecu mlađe i starije školske dobi te one najmlađe.

 

 

Djeca mlađe školske dobi natjecala su se u skakanju u vreći, nošenju jaja u žlici, štafeti, igri vađenja jabuka iz vode bez pomoći ruku te bušenju balona.

Stariji osnovnoškolci su se natjecali po prvi puta u atraktivnim igrama: dodavanju vodenih balona, utrci autića, skupljanju novčića i alki.
Za najmlađe je organizirana igra prenošenja vode “Iz šupljeg u prazno”.

Organizator Dječjeg turnira je Udruga za brigu o djeci i mladima Radost iz Budaševa.

 

 

 

U poslove oko pripreme turnira uključene su gotovo sve udruge koje djeluju u Budaševu te Mjesni odbor Budaševo, a organizator je  NK BSK Budaševo.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version