Kutina

Svečana primopredaja poslovnih prostora poduzetnicima zakupnicima u PUNK-u

Razvoj poduzetništva na području grada Kutine

Razvoj poduzetništva na području grada Kutine

Potpisivanjem Ugovora o najmu prostora, prema riječima gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, „stavljena je točka na i“, odnosno završene su aktivnosti vezane uz oživljavanje Poduzetničkog inkubatora.

U uređenje i opremanje inkubatora, iz Europskog fonda za regionalni razvoj uloženo je 6,5 milijuna kuna, a sa 1,8 milijuna kuna sudjelovao je Grad Kutina kao nositelj projekta.

 

 

Uz Razvojnu agenciju MRAV koja će i upravljati ovim prostorom, u njemu je svoje mjesto našlo 29 poduzetnika, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/PUNK-1.mp3?_=1

 

Gradonačelnik je podsjetio i na problematiku imovinsko-pravnih odnosa zgrade PUNK-a koja je nedavno riješena na način da je Ministarstvo državne imovine darivalo 50% svog vlasništva zgrade Gradu Kutini što je rezultiralo nastavkom aktivnosti na Poduzetničkom inkubatoru.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/PUNK-2.mp3?_=2

 

Tomislav Kojundžić, direktor RA Mrav je poručio mladim poduzetnicima da im je RA Mrav kao upravitelj aktivnosti PUNK-a na usluzi.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/PUNK-3.mp3?_=3

 

Potpisivanju Ugovora nazočio je i Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, koji je istaknuo da Grad Kutina ulaže dostatna sredstva u poduzetničku strukturu na području Grada Kutine krenuvši od Poslovnih zona prvenstveno Industrijsko logističke zone koja se u skorije vrijeme namjerava staviti u svoju funkciju.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/PUNK-4.mp3?_=4

 

 

Jedan od korisnika prostora je i Matija Raša, direktor tvrtke Digitalna fronta j.d.o.o.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/PUNK-5.mp3?_=5

 

 

 

Realizacija ovog projekta traje 3 godine nakon čega će Poduzetnički inkubator Kutina biti slobodan i na raspolaganju svim budućim korisnicima koji će htjeti razvijati svoje posebne ideje kako bi ujedno mogli razvijati poduzetništvo na području Grada Kutine.

 

 


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version