SMŽ

U Donjim Kukuruzarima održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Dan općine i blagdan zaštitnika sv. Ilije

Dan općine i blagdan zaštitnika sv. Ilije

Posebno smo ponosni što iz Proračuna svoje općine kroz različite mjere i potpore  izdvajamo gotovo 20 posto sredstava za mlade, istaknula je na svečanoj sjednici općinskog vijeća održanoj u prigodi Dana općine Donji Kukuruzari, općinska načelnica Lucija Matković.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/k-1.wav?_=1

 

Izdvaja se i za studentske stipendije, za novorođenu djecu i bez obzira na trend iseljavanja, u ovu su se općinu doselile dvije mlade obitelji, a neke obitelji koje su otišle se vraćaju, dodaje Matković.

 

 

Neposredno prije početka sjednice nekolicina mještana iz Babine Rijeke je reagirala na situaciju s pitkom vodom. Načelnica pojašnjava

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/k-2.wav?_=2

 

Načelnica Lucija Matković izdvojila je niz projekata koji se provode u ovoj općini

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/k-3.wav?_=3

 

Općina je kandidirala projekt u vrijednosti od 7 milijuna kn  za asfaltiranje 6 km ceste u Lovči, selu u kojem se planira ulaganje u razvoj turizma i ekološke proizvodnje. U provedbi je i  projekt „Solidarnost na djelu“ u sklopu kojeg je zaposleno 25 žena koje obilaze korisnika na području općine.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/k-4.wav?_=4

 

Na žalost projekt izgradnje višenamjenske sportske dvorane Mečenčani nije prošao. Nezadovoljni obrazloženjem čelnici općine su uputili žalbu na koju još nisu dobili odgovor.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/k-5.wav?_=5

 

Načelnica općine čestitala je Dan općine, 20. srpnja svim mještanima, a svima koji nose ime po zaštitniku sv. Iliji, čestitala je imendan i izrazila nadu kako će i u narednom razdoblju ova općina rasti i razvijati se na dobrobit svih koji u njoj žive.

 

 

Svečana sjednica održavala se u isto vrijeme kada su i saborski zastupnici donosili Odluku o imenovanju novih ministara u Vladi RH, pa joj nije nazočio ni saborski zastupnik, dugogodišnji načelnik Općine Donji Kukuruzari i današnji predsjednik Općinskog vijeća Stipe Šapina.

 

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić nazočio je svečanoj sjednici općine Donji Kukuruzari i kao izaslanik predsjednika Vlade Repubilke Hrvatske.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/k-6.wav?_=6

 

Komentirao je župan i situaciju s pitkom vodom s kojom su ga upoznali mještani koji su ga dočekali kod dolaska u Donje Kukuruzare

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/k-7.wav?_=7

 

A zajednički projekti su brojni

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/07/k-8.wav?_=8

 

Svečanoj sjednici  općine u kojoj je koja na stotinjak kvadratnih kilometara smješteno petnaest naselja, naseljenih pretežno doseljenicima iz Srednje Bosne i Bosanke Posavine koji su svoj dom nakon Domovinskog rata pronašli upravo ovdje , nazočili su i zamjenik župana Roman Rosavec, predsjednica ŽS Ivanka Roksandić, predstavnici jedinica lokalne uprave s područja SMŽ, predstavnici udruga s područja općine Donji Kukuruzari, brojni suradnici i gosti.

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version