Petrinja

Održana 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje

Na aktualnom satu o vodovodnoj mreži i brojnim drugim projektima koji su u provedbi

Na aktualnom satu o vodovodnoj mreži i brojnim drugim projektima koji su u provedbi

Na jučer održanoj 29. sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje tijekom aktualnog sata vijećnici su se zanimali za razvoj infrastrukture, a najviše je pitanja postavljeno o vodovonoj mreži.

 

 

Vijećnik Inoslav Brkić  pitao je kada će se sanirati lokalni vodovod u Stražbenici. Gradonačelnik Dumbović odgovorio je kako se u Strategiji Grada planiralo jako puno kada su u pitanju zaselci pa tako i za Stražbenicu, te kako će tražiti podršku od Gradskog vijeća za ta područja koja zaostaju u razvoju.

 

 

Vijećnik Željko Tonković napomenuo je kako su visoke cijene priključka na vodovodnu mrežu te ga je zanimalo postoji li mogućnost da se smanji cijena istoga, konkretno za područje Nebojana, Mokrica i Farkašića. Gradonačelnik je istaknuo kako treba napraviti projekciju koliko tih priključaka treba, koliko bi koštalo i iz kojih sredstava bi se isto financiralo.

 

 

Pitanje je postavio i predsjednik gradskog vijeća Nenad Radošević, zanimalo ga je može li se napraviti presjek projekata koji se provode u gradu, koji su u tijeku i koji su gotovi, obzirom da je riječ o puno projekata. Na postavljeno pitanje gradonačelnik  je odgovorio kako je svjestan situacije da je grad raskopan jer se provode mnogi projekti i da će u sljedećoj projekciji održavanja cestovne infrastrukture Grad uskoro raspisati Natječaj za cesta koje su gotove s Aglomeracijom, a koje su ostale u jako lošem stanju i trebale bi ih napraviti u punom profili.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version