Kutina

Predstavljen iProračun Grada Kutine

Moderno informatičko rješenje koje građanima pruža transparentan i jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom

Moderno informatičko rješenje koje građanima pruža transparentan i jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom

U prostoru Poduzetničkog inkubatora Grad Kutine danas je predstavljen iProračun Grada Kutine – moderno informatičko rješenje za prezentaciju podataka koje građanima pruža transparentan i jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom.

Projekt “Otvoreni grad” sa svojim je suradnicima predstavio gradonačelnik Zlatko Babić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/09/KUTINA-1-online-audio-converter.com_.mp3?_=1

 

 

Upravljanje gradskim financijama danas traži brzo i suvereno upravljanje velikom količinom informacija. Baze podataka ogromne su, raznolike i isprepletene kroz više dimenzija. Zato je potrebno praktično rješenje koje u realnom vremenu može pronaći tražene podatke i iz njih generirati pregledna i korisna izvješća. iProračun, rješenje koje je razvila domaća tvrtka LIBUSOFT CICOM iz Zagreba, u svemu tome izvrsno se snalazi. “To je izvještajni portal putem kojeg korisnici mogu brzo i jednostavno doći do svih brojki od interesa, pratiti realizaciju proračuna, stanje riješenosti projekata i sve relevantne pokazatelje.” – pojasnila je Gordana Vlahović, direktorica tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/09/KUTINA-2-online-audio-converter.com_.mp3?_=2

 

iProračun prva je cjelina projekta “Otvoreni grad”, jedinstvenog web odredišta za upravljanje brojnim servisima, kojim Grad Kutina želi učiniti puno više na polju uspostavljanja dvosmjerne komunikacije sa svojim građanima. U okviru projekta još su i SIG (Sustav informiranja građani) koji pruža uvid u predmete građana, zatim uvid u financijske kartice građana i plaćanje računa, Open data za pristup javno dostupnim informacijama, online prihvat zahtjeva građana, CRM sustav za komunikaciju s građanima i razni drugi digitalni servisi.

 

 

Digitalizacija vodi efikasnijem, transparentnijem i bržem poslovanju što pridonosi kvaliteti i boljem standardu života građana, naglasila je to i pomoćnica ministra uprave RH  Zrinka Bulić. Bulić je, između ostalog, govorila o digitalizaciji Ministarstva uprave RH koje je vezano i za Grad Kutinu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/09/KUTINA-3-online-audio-converter.com_.mp3?_=3

 

 

 

Na mrežnoj stranci Grada već sada građani mogu pronaći iProračun, a kroz 15-ak dana moći će sudjelovati i u kreiranju Proračuna za 2020.godinu, jer prema riječima gradskog pročelnika za financije, Prijedlog proračuna već je u izradi.

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version