Novska

Grad Novska rekorder po izdvajanju za poduzetništvo!

Mjere potpore poduzetnicima

Mjere potpore poduzetnicima

Kroz razne Mjere potpora Grada Novske, tijekom ove godine sredstva je dobilo više poduzeća i obrta, čime se potiče gospodarsko okruženje i otvaraju radna mjesta. Mjerama 2. Podmjeru 2.1., za poduzetnike početnike, otvoreno je 18 novih poduzeća s 21 novim radnim mjestom, ukupno je kroz ove poticaje dodijeljeno 940 tisuća kuna.

Za Mjere 2. Podmjeru 2.2. u gaming industriji izdvojeno nešto više od 750 tisuća kuna, otvoreno je 14 novih poduzeća i obrt sa 17 radnih mjesta.

 

 

Postojećim poduzetnicima Mjerama 1., 3. i 4., dodijeljeno je 167.259,47 kuna, sredstva je dobilo 19 poduzetnika što je doprinijelo otvaranju 9 novih radnih mjesta.

Početkom ovog tjedna  gradonačelnik Marin Piletić potpisao je Ugovore sa 7 poduzetnika početnika, u čijim će se tvrtkama zaposliti 8 djelatnika.

 

 

– Na vrhu smo liste i rekorderi prema izdvajanju sredstava za poduzetništvo i nove obrte, istaknuo je Marin Piletić, gradonačelnik, dodavši kako ovim Mjerama Grad Novska, HZZ i Razvojna agencija NORA Novska potiču sve koji se žele okušati u poduzetništvu, a stvaranjem dodatnih vrijednosti oni otvaraju nova radna mjesta, što stoji i u pokazateljima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version