Novska

Grad Novska će zemljišta u svom vlasništvu ponuditi zainteresiranim poljoprivrednicima

Grad raspolaže s 3831 hektara poljoprivrednog zemljišta

Grad raspolaže s 3831 hektara poljoprivrednog zemljišta

Zakon o poljoprivrednom zemljištu donesen prošle godine jedan je od najvažnijih Zakona u resoru poljoprivrede. Njime su predviđeni načini raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, a  ova teme je u Gradsku vijećnicu privukla  novljanske poljoprivredne proizvođače.

 

 

Grad Novska raspolaže s 3831 hektara poljoprivrednog zemljišta koje će se putem natječaja ponuditi poljoprivrednicima, da povećaju svoje površine za obrađivanje, bilo da se jave u Natječaju za zakup ili kupnju,rekao je Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika na prezentaciji zakonskih  odredbi.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/11/ZEMLJIŠTE-1.mp3?_=1

 

Grad Novska dobio je suglasnost Ministarstva poljoprivrede za raspisivanje Natječaja čijom će se provedbom omogućiti poljoprivrednicima da kupe ili zakupe površine za proizvodnju, a Gradsko vijeće Grada Novske usvojilo je Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.

 

 

U Novskoj je za sve zainteresirane održana i radionica. Blaženka Mičević, direktorica tvrtke „Agrodet“.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/11/ZEMLJIŠTE-2.mp3?_=2

 

Radionica je održana kako bi svi potencijalni prijavitelji dobili potpunu informaciju o  zakonskim odredbama i pravilima, koju je dokumentaciju potrebno imati za javljanje na Natječaj.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version