Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Sastanak Vijeća za prevenciju Grada Popovače

Bolja komunikacija – uspješnija prevencija

Bolja komunikacija - uspješnija prevencija

Na sjednici popovačkog Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta, stanje sigurnosti na području grada cijenjeno je zadovoljavajućim. Načelnik Policijske postaje Kutina Predrag Fitnić u okviru svog izvješća istaknuo je smanjenje počinjenih kaznenih djela.

 

 

Bila je ovo  prilika za najavu akcija koje slijede, pa je tako Fitnić izvjestio o početku provođenja operativne akcije „Mir i dobro“ u sklopu koje će biti pojačane preventivne i represivne mjere, a koju će zajedno provoditi PP Kutina i PPP Kutina.

Zadovoljan stanjem na prometnicama Grada Popovače je i  načelnik Prometne policije Kutina Alen Bilandžija.

 

 

Načelnici PP Kutina i PPP Kutina istaknuli su i kako će se pojačati preventivne i represivne mjere u naseljima u kojima se za to iskaže potreba, a trenutno je, prema riječima ostalih članova ovog Vijeća, najviše problema u Donjoj Gračenici, gdje radnje pojedinih mještana ugrožavaju sigurnost prometa na autocesti A3.

 

IMG_20191121_111710

 

Negativne statističke podatke zabilježili su samo Komunalni servisi , koji su evidentirali  nekoliko provala u objekte kojima upravljaju , kao i  nepropisno zbrinjavanje otpada, što je slučaj bio i u proteklim godinama.

Značajnijih problema nije bilo na ovogodišnjim manifestacijama na području grada Popovače, izvijestila je predstavnica Turističke zajednice, a stanje sigurnosti je, kako je istaknuo predsjednik Zajednice sportskih udruga Željko Kasik, također stabilno i na sportskim terenima. Stabilno stanje potvrđen je i od strane OŠ Popovača te Centra za socijalnu skrb.

Kaznionica Lipovica, izvijestio je voditelj Upravnog odjela Kaznionice Ivica Malekinušić kako ustanova bilježi tendenciju pada broja zatvorenika. „Govoreći o sigurnosti u Kaznionici valja naglasiti kako mnogi naši zatvorenici koriste pogodnosti izlaska, ali nisu evidentirani nikakvi problemi u tom smislu” – rekao je Malekinušić.

 

IMG_20191121_111655

 

Ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ prim. dr. Marina Kovač stanje u ovoj ustanovi s aspekta sigurnosti također je ocijenila stabilnim. „Iako Bolnica zbog specifičnosti svoje djelatnosti može biti izvor različitih rizičnih situacija, tijekom ove godine takvih događanja nije bilo. Imamo odličnu suradnju s policijom, a i određene mjere kojima smo unaprijedili svoj sustav evidencije pokazale su se iznimno kvalitetnima”- istaknula je ravnateljica Kovač.

Vijeće je prije nekoliko godina osnovano radi bolje komunikacije svih subjekata vezanih uz prevenciju kriminaliteta; uz Policijsku postaju Kutina na području Popovače djeluje i Postaja prometne policije te NPB „Dr. Ivan Barbot“, Kaznionica Lipovica, te Turstička zajednica, škole, vrtić i sve brojne druge ustanove – pojasnio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

 

 

„Kako bi povećao razinu sigurnosti na svom području, Grad Popovača tijekom ove je godine, pored ostalih aktivnosti, nastavio s asfaltiranjem prometnica i izgradnjom pješačke i biciklističke staze, te poboljšao uvjete javne rasvjete, a isto se planira i u narednom “- naglasio je na sjednici gradonačelnik Josip Mišković.

Dodajmo kako će se na prijedlog gradonačelnika u Vijeće za komunalnu prevenciju kriminaliteta u narednom razdoblju priključiti i OŠ Zorke Sever te Dječji vrtić Popovača.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.