Kutina

Svečana sjednica kutinskog Gradskog vijeća u povodu Dana grada

Dodijeljene godišnje nagrade i priznanja

Dodijeljene godišnje nagrade i priznanja

U povodu obilježavanja Dana grada i 763. obljetnice prvog pisanog spomena Kutine u subotu, 9. studenog održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Kutine na kojoj su predstavljeni rezultati rada u proteklih godinu dana, a najavljeni su i novi projekti.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić podsjetio je da je obilježavanje Dana grada započelo Danom hrvatskih branitelja grada Kutine. U toj su prigodi izaslanstva odala počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju, predstavljena je knjiga generala Rudija Stipčića, dočekani maratonci „Heroji ne umiru“.

 

 

Čestitajući građanima Kutine njihov dan gradonačelnik Babić se zahvalio na suradnji Vladi Republike Hrvatske, podsjetivši na probleme s kojima se susrela Petrokemija, a koji su  prevladani zahvaljujući, između ostaloga i potpori Vlade Republike Hrvatske

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/11/kut-1.wav?_=1

 

Odlična je suradnja i s gradonačelnicima i načelnicima općina, kao i sa Udrugom gradova, te svima uključenima u rad LAG-a. Kutinski  gradonačelnik istaknuo je i dobru suradnju sa Sisačko-moslavačkom županijom,  podsjetio na obnovu županijskih prometnica po modelu 50:50, te dodao:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/11/kut-2.wav?_=2

 

Kutinu sve više prepoznaju i turisti, ali i građani sve više sudjeluju u društvenom životu grada, napominje Babić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/11/kut-3.wav?_=3

 

Neki projekti su uspješno realizirani, za neke je u tijeku realizacija, neke planiramo realizirati najavio je Babić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/11/kut-4.wav?_=4

 

Građanima Kutine Dan grada čestitao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je sjednici nazočio kao osobni izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Podsjetio je na niz zajedničkih projekata Grada i Županije

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/11/kut-5.wav?_=5

 

Na Svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelo dobio je  velečasni Dragutin Papiću za doprinos u obnovi i očuvanju sakralne baštine na području Grada, kao i za skrb za duhovno blagostanje zajednice te nesebičan rad za opće dobro.

 

 

Godišnje nagrade pripale su  Eleni Pazman za ostvarene sportske uspjehe u atletici te doprinos kutinskom i hrvatskom sportu te Filmskoj družini Osnovne škole Stjepana Kefelje za osvojene nagrade na brojnim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima sa svojim igrano-animiranim naslovom “Zoe”.

 

 

Obilježavanje Dana grada traje sve do 22. studenoga, tijekom kojeg Kutinčane očekuje bogat kulturni, sportski i glazbeni program, dok je vrhunac proslave plesna predstava skupine M18 pod nazivom “Legacy”.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version