Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

[VIDEO] 365 – jedna godina u životu volontera u Petrinji

‘Osjećam se sretnom što sam imala priliku biti dio IKS-a, Petrinje i svega ostaloga.’

'Osjećam se sretnom što sam imala priliku biti dio IKS-a, Petrinje i svega ostaloga.'

U Petrinji u sklopu Udruge IKS borave brojni volonteri iz cijele Europe. Nekima od njih krajem godine završava boravak u Hrvatskoj, a jedna od volonterki koja se vraća u rodnu Italiju je i Celeste Romano. Ona je u Petrinju stigla u siječnju ove godine, a kući se vraća 31. prosinca. Celeste je snimila kratak video o životu volontera u Petrinji, odnosno video je zbirka kratkih videa snimljenih tijekom njenog jednogodišnjeg boravka u ovom gradu.

Video pokazuje sam početak njene EVS (European Voluntary Service – Europska volonterska služba) službe u Petrinji u Udruzi IKS, ljude koje je upoznala, zaposlenike, druge EVS volontere te skori kraj njenog boravka ondje. Napravila ga je u sklopu Međunarodnog dana volontera kako bi potaknula mlade na mobilnost, volontiranje u nekoj drugoj zemlji, a i kako bi se sama prisjetila svih trenutaka.

Inače, Celeste radi na projektu ‘Puppet Theater’ kojeg su mnogi Petrinjci imali priliku vidjeti na nekim od javnih događanja. O svom iskustvu kaže: ‘Osjećam se sretnom što sam imala priliku biti dio IKS-a, Petrinje i svega ostaloga. Bilo je to uživanje s puno emocija, godina uspona i padova, sretnih i tužnih trenutaka. Samo ovisi kako gledam na to. Odlučila sam na to gledati kao na jedno od najboljih iskustava svog života i sjećat ću se svih koje sam usput srela kao dio svoje druge obitelji, one koju sam stvorila zajedno s ljudima iz cijeloga svijeta.’

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.