Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Božićna čestitka gradonačelnika Kutine

“Unesimo u dane koji dolaze dašak vjere i optimizma, pokrenimo pozitivnu energiju…”

“Uz radost Božića i s božićnom porukom koja nas upućuje na skromnost, zajedništvo i dobrotu, unesimo u dane koji dolaze dašak vjere i optimizma, pokrenimo pozitivnu energiju i probudimo ljudske vrijednosti. Potaknimo sebe i druge da prema bližnjima budemo bolji, a prema bolesnima i napuštenima pravedniji i solidarniji. Naša zajednička snaga, volja i upornost jedini su pravi pokretač našega Grada i njegova budućnost.

Kutina u širim okvirima postaje prepoznatljiva kao grad u kojem su poduzetnici dobrodošli i u kojem se maksimalno nastoji pomoći u realiziranju njihovih poslovnih ideja i planova. Svjesni smo da to znači otvaranje novih radnih mjesta, a ona su ključna u ostvarivanju našeg najvažnijeg cilja – a to su ljudi.

Uz moje suradnike i podršku koalicijskih partnera svi projekti usmjereni su kako bismo stvorili zadovoljstvo građana životom u ovom gradu.

Zato smo, u razdoblju koje slijedi, aktivno pristupili realizaciji preduvjeta za izgradnju infrastrukture u Industrijsko logističkoj zoni veličine 120 ha u vlasništvu grada koja će biti u središtu naših nastojanja za gospodarskom revitalizacijom i kojom ćemo stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta. Ova zona je izuzetno dobra podloga i veliki poticaj u gospodarskom razvoju Kutine.

Novim mjerama i realizacijom projekta poduzetničkog inkubatora pojačali smo gospodarsku aktivnost i stvorili uvjete za otvaranje novih radnih mjesta. Krenut ćemo u realizaciju najvećeg projekta u povijesti Kutine „EU Moslavina“, projekt Aglomeracija, koji se odnosi na izgradnju vodovodne mreže, sustava odvodnje i izgradnje novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Vrijednost tog projekta je 500 mil. kuna i u većem dijelu financiran je od strane EU fondova. Ovo je za grad Kutinu ključni projekt za obnovu i izgradnju komunalne infrastrukture.

Briga o mladim obiteljima je također jedan od prioriteta. Ove godine smo osigurali sufinanciranje udžbenika i školskog pribora, subvencije prijevoza učenika i dodjele stipendija, s ciljem da mladim obiteljima omogućimo kvalitetno okruženje u kojem će moći ostvariti siguran i perspektivan suživot u našoj zajednici.

Naša je želja da i dalje, uz vašu pomoć, pronalazimo nova i kvalitetnija rješenja u izgradnji naše lokalne zajednice te da naš grad Kutinu zajedno učinimo još ugodnijim za život.”


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.