SMŽ

Deseta obljetnica uspostave Sisačke biskupije

Služena Sveta misa u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa

Služena Sveta misa u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa

Sisačko-moslavački župan  Ivo  Žinić i njegov zamjenik Ivan Celjak, uz brojne vjernike,  nazočili su  Svetoj misi u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog križa povodom desete obljetnice uspostave Sisačke biskupije.

 

 

Istaknuo je da deset godina uspostave obnovljene sisačke biskupije  doprinosi razvoju društva na ovim prostorima, te podsjetio na odličnu suradnju Županije i Biskupije

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/12/OBLJETNICA-1.mp3?_=1

 

Nužno je poboljšati i demografsku sliku društva, Crkva je ona koja daje nadu , koja motivira, zajedno možemo učiniti puno, zaključuje župan Žinić.

 

 

Sisački  biskup msgr. Vlado Košić ističe da se u ovih deset godina puno ulagalo u izgradnju i obnovu crkvi na području Sisačko-moslavačke županije.

Nakon ponovne uspostave  osnovan je , u ožujku 2010. godine, Caritas Sisačke biskupije. Otvoren je i biskupijski Dječji vrtić svete Marije Magdalene u Selima.Uz brigu za one koji su u potrebim Biskupija stipendira kroz Zakladu i studente

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/12/OBLJETNICA-2.mp3?_=2

 

Postojeći Ugovori sa Svetom Stolicom mogli bi rezultirati,  u narednim godinama, i otvaranjem katoličke osnovne škole, zaključio je biskup Košić.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version