Petrinja

Otvoreno petrinjsko Tominje – festival boja, okusa i mirisa

Danas je otvoren tradicionalni božićni sajam „Tominje u Petrinji“. Okupio je i ove godine u petrinjskom Gradskom parku brojne izlagače i posjetitelje.

 

 

Sajam je ovo čiji počeci sežu u daleku prošlost, još u vrijeme austrijske carice Marije Terezije koja je dala povlastice gradu o pravu održavanja četiri sajma tijekom godine. Jedan od njih je upravo ovaj.

 

 

Tominje je, nakon Domovinskog rata počelo kao skromna manifestacija, podsjetio je Ante Marić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/12/TOM-0.mp3?_=1

 

 

Brojne štandove na Tominju u Petrinji obišao je, u pratnji svoje zamjenice dr. Viktorije Kaleb, i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2019/12/TOM-1.mp3?_=2

 

Tijekom današnjeg dana u sklopu Tominja u Petrinji od 17 sati Vila Mrazica će najmlađima pričati bajke u kućici Djeda Mraza, a za 19 sati u petrinjskom Gradskom parku  najavljen je  koncert „Steve Morgans pjeva Elvisa Presleya“.

 

 

Već u prijepodnevnim satima subote, 21. prosinca, od 10 sati, Udruga Đeram dovodi Djeda Božićnjaka, a u 11 sati uslijedit će tradicionalni petrinjski Blagdanski doručak. U poslijepodnevnim satima nastupit će tamburaški sastavi Stare tambure i Taman.

U nedjelju 22.prosinca u 10 sati nastupit će duo Step by step, a u poslijepodnevnim satima očekuju vas nastup grupe Bluzy Threesome te Mala božićna opera. Radno vrijeme Tominja u Petrinji  je od 9 do 21 sat.

 

 

Božićni vlakić Bubi, besplatan za sve posjetitelje, vozi sve dane od 16 do 21 sat.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version