Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski vatrogasci dobili vozilo vrijedno 2,3 milijuna kuna

Vrijednu donaciju predstavio je gradonačelnik Darinko Dumbović

Vrijednu donaciju predstavio je gradonačelnik Darinko Dumbović

U petrinjskom Vatrogasnom domu gradonačelnik Darinko Dumbović donirao je vozilo vrijedno 2,3 milijuna kuna. Donaciju su primili Ivan Palaić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Petrinje i Zvonimir Ljubičić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Petrinje i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Petrinje koji je ovom prilikom istaknuo da ovu cisternu čekaju već pune 23 godine te kako se nada da će se što više koristiti za prijevoz vode i pranje ceste nego za gašenje požara.

Vatrogasnu postrojbu obišao je gradonačelnik Darinko Dumbović koji je istaknuo važnost vatrogasnih jedinica za cijeli grad te je govorio i o planovima vezanim uz vatrogasne postrojbe na širem području grada:

‘Kao prioritet u ovoj i sljedećoj godini imat ćemo prije svega Mošćenicu i Hrastovicu. U Hrastovici želimo napraviti vatrogasno spremište – kupili smo zemlju, idemo na građevinsku dozvolu koja uskoro mora biti gotova. Građevinska dozvola u Mošćenici isto mora biti gotova do drugog mjeseca iduće godine i ići ćemo također s građenjem iz financijskih sredstava Europske unije.

Ono što tražim od DVD-a i od Vatrogasne postrojbe jest da nađemo zakonske okvire kako bi do četvrtog mjeseca uspjeli naći modalitet kako da ovaj vatrogasni dom stavimo u energetsku obnovu.’


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.