Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

VIDEO Sisačko-moslavačka županija potiče inovacije i kreira politike koje idu u tom smjeru

Potpisani su ugovori sa 18 gamera

Potpisani su ugovori sa 18 gamera

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u pratnji svojih zamjenika, Romana Rosavca i Ivana Celjaka, nazočio je potpisivanju  i dodjeli ugovora i potpora po projektima ”Poticanje startupova u gaming industriji”, ”Poticanje razvoja i komercijalizacije inovacija u SMŽ” i ”Inovativnim pristupom do zapošljavanja u SMŽ”.

Župan je istaknuo kako Županija želi poduprijeti inovacije, ali i sama kreirati politike koje idu u tom smjeru. Ideja o Sisačko-moslavačkoj županiji kao središtu gaming industrije započela je prije tri godine te danas se može reći da je saživjela i da se kreće brzinom kako se tehnologija i znanost razvijaju.

Bespovratna sredstva u iznosu od 40 000 kn dodijeljena su tvrtkama Recro  Topusko  s predstavnikom Kristianom Kuzmićem za stup za servis bicikala, Sablic tech,  Sisak s predstavnikom Željkom Sablićem za inovaciju reklamnog vozila, kvadricikla za oglašavanje te tvrtki  Indigram, Sisak čiji je inovator Ivan Marić osmislio stroj za tisak folija od polietilena.

 

 

2

 

Predstavnik potpisnika ugovora Krsitian Kuzmić  ističe kako je od velikog značaja za poduzetnike primiti  poticaj i priznanje od Županije te s ponosom ističe kako se inovacija stalka za servis bicikala širi Hrvatskom.

 

 

4

 

Nazočnima se obratio i direktor Simore Mario Čelan, rekavši kako Simora za potporu u ovom projektu izdvaja  12 000 kuna. Partneri u projektu ”Inovativnim pristupom do zapošljavanja u SMŽ” su Tehnička škola Sisak, Tehnička škola Kutina, Hrvatski zavod za zapošljavanje s područnim uredom u Sisku i Kutini.

 

 

U programu novih startopova potpisani su ugovori sa 18 gamera. Župan vjeruje kako će sljedeće godine biti otvoren studio za izradu video igara, dok se u Lađarskoj planira otvoriti centar za kompetencije i inovacije te da će se time napraviti iskorak u programu robotike i svemirske tehnologije.

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.