Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u našoj županiji ukupno dodijeljeno 470.850 kuna

Rezultat Javnog poziva koji je provelo Ministarstvo poljoprivrede RH

Ministrica Marija Vučković potpisala je u sedamnaest ugovora za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja ukupne vrijednosti gotovo 1,7 milijuna kuna, što je milijun više nego 2018. godine.

Ugovori su rezultat javnog poziva koji je provelo Ministarstvo poljoprivrede s ciljem učinkovitijeg ostvarivanja uzgojnih ciljeva. Sufinancira se provođenje postupaka ispitivanja proizvodnosti i testiranja u svrhu procjene uzgojne vrijednosti, unaprjeđenja i očuvanje pasmina stoke.

Na području naše županije sredstva u ukupnom iznosu od 470. 850 kn dobili su Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Središnji savez uzgajivača konja hrvatski posavac, Udruga uzgajivača svinja „Banijska šara” i Savez uzgajivača mesnih pasmina goveda.

Očekivani rezultat javnog poziva je unaprjeđenje uzgojnih programa i učinkovitija provedba svih metoda i postupaka definiranih u uzgojnim programima u cilju genetskog unaprjeđenja populacije stoke za bitna proizvodna svojstva kao što su proizvodnja mesa, mlijeka, jaja, meda i drugih stočarskih proizvoda.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.