Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Blagoslov mrtvačnice u naselju Voćarice

Uređen prostor za dostojan oproštaj od pokojnika

Uređen prostor za dostojan oproštaj od pokojnika

Mještani sela Voćarice  konačno su dočekali, njihovo mjesno groblje nakon dugo vremena dobilo je mrtvačnicu. Pogrebni obredi sada će se moći obaviti na dostojan način, a obitelji umrlih oprostiti od svojih najmilijih.

U nazočnosti mještana, gradonačelnika Novske  sa suradnicima, izvođača radova, mrtvačnicu je blagoslovio Josip Pandžić, župnik župe sv. Tome u Rajiću. Mrtvačnica osim prostora za oproštaj od pokojnika ima i prostoriju za svećenika, mali boravak sa spremištem i sanitarni čvor.

 

VOCARICA_200120_2

 

Prema riječima gradonačelnika Marina Piletića, mrtvačnice su dio tužnih trenutaka, oproštaja od pokojnika, potreba obitelji i mještana da se dostojno opraštaju od svojih najmilijih, ali i važan dio komunalne infrastrukture. Kaže i kako je na redu mrtvačnica u naselju Brestača, a ostalo je još izgraditi mrtvačnicu u naselju Sigetac.

 

 

Završetkom ovog projekta važnog za mještane, između ostalih projekata infrastrukture na području Grada Novske, gradonačelnik podsjeća na izgradnju kanalizacijske mreže od Starog Grabovca kroz sva naselja do Rajića, ali i mrežu Rajić – Borovac, za što je u tijeku izrada projektne dokumentacije „Aglomeracije Rajić – Borovac“.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.