Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

HAC upozorava: “Vozači, vozite odgovorno – stižite sigurno”

Ekipe zimske službe HAC-a spremne su za zimske uvjete na autocestama

Ekipe zimske službe HAC-a spremne su za zimske uvjete na autocestama

Prema prognozi DHMZ-a tijekom vikendau svim dijelovima zemlje očekuje se snijeg, a naročito u Gorskom kotaru i Lici. Obzirom da se radi o prvim većim snježnim padalinama, apeliramo na vozače da spremni krenu na put te da svoju vožnju prilagode uvjetima na autocesti. Ekipe zimske službe HAC-a spremne su za zimske uvjete na autocestama, međutim u zimskim uvjetima da bi vožnja bila što sigurnija potrebna je dodatna odgovornost i samih korisnika.

Naročito apeliramo na vozače da prije puta provjere stanje na cestama, ne kreću bez zimske opreme te da ne pretječu ralice. Dok traju snježne padaline brzinu vožnje potrebno je prilagoditi trenutnim uvjetima i ograničenjima na autocesti.

Podsjećamo da se sve informacije redovito objavljuju putem izvješća HAK-a, te na web stranicama HAK-a i HAC-a – Stanje na autocestama. Dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800 0111.

 

Dobro je znati: zimska služba i vozači

 

Percepcija Činjenica
Snijeg uvijek iznenadi zimsku službu Uklanjanje snijega ne može početi prije nego što snijeg počne padati
Cesta mora biti crna Za vrijeme snježnih padalina nije moguće dovesti cestu u stanje bez snijega
Vozači često negoduju da nisu vidjeli ralicu Broj ralica manji je od broja vozila na cesti i nije moguće svakom vozaču vidjeti ralicu. Kada bi ralice bile ispred svakog vozila prometovanje autocestom bilo bi nemoguće – nastao bi kolaps
Vozila sa zimskim gumama i pogonom na sve kotače, sigurna su i ne trebaju se pridržavati posebnih regulacija prometa i ograničenja brzine u zimskim uvjetima Kao što ne postoji apsolutna sigurnost tako niti najsuvremeniji sustavi pomoći u vožnji, vrsta pogona ili najkvalitetnije gume, ponekad ne mogu protiv prirode i zakona fizike. Najveća garancija sigurnosti su odgovorni vozači i pridržavanje ograničenja brzine; samo tako štitimo svoje i tuđe živote

 

 

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.