Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Mjerenja tlaka i šećera u prostorijama Dnevnog boravka za starije u Novskoj

U sklopu EU projekta “Otvorimo vrata zdravlja”

U sklopu EU projekta "Otvorimo vrata zdravlja"

Grad Novska s još nekoliko jedinica lokalne samouprave partner je na projektu “Otvorimo vrata zdravlja” koji će promovirati zdravlje i prevenciju bolesti s naglaskom na najvećim zdravstvenim problemima stanovništva – pobolijevanju i smrtnosti koje su povezane s kroničnim nezaraznim bolestima, a što se povezuje s nezdravim stilovima života.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a provodit će se u tri etape. Grad Novska ovaj projekt provodi u suradnji sa Centrom za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje “Krugovi” a provodit će se u tri etape.

Prva započinje 3. veljače 2020. akcijom mjerenja tlaka i šećera u prostorijama Dnevnog boravka za starije, na adresi Adalberta Knoppa 1a u Novskoj s početkom u 9 sati.

Ukupan iznos EU potpore za projekt “Otvorimo vrata zdravlja” iznosi 492.600,15 kuna, a projektom su predviđene sljedeće aktivnosti: edukacija članova udruga za mjerenje tlaka i šećera, predavanja i radionice na temu zdrave prehrane, izrada brošure „Zdravi slatkiši“ s receptima, informiranje o projektu kroz internetski portal „Vrata zdravlja“ i objave stručnih članaka o prevenciji bolesti i promicanju zdravlja, objave na internetskim portalima partnerskih organizacija i gradova kao i korisnika, akcije mjerenja tlaka i šećera na javnim površinama partnerskih organizacija i gradova.

Stanovništvo u ruralnim sredinama u težem je položaju u odnosu na stanovništvo u gradovima i stoga će se ovim projektom i aktivnostima nastojati doprijeti do građana iz ruralnih sredina i povećati razinu informiranosti o zdravim životnim navikama kojima u značajnoj mjeri preveniramo bolesti.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.