Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Nacionalna zaklada prepoznala rad HVIDRA-e Novska

Potpisan Ugovor o potpori na rok do tri godine

Potpisan Ugovor o potpori na rok do tri godine

Predstavnici  braniteljskih udruga Grada Novske, Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske, održali su sastanak.

 

ODBOR_BRANITELJI_280120_ (2)

 

Predsjednik, Ivica Vulić, upoznao je članove Odbora o nedavnom Ugovoru o financijskoj izvaninstitucionalnoj potpori radu HVIDRA-e Novska. Ugovor  je u Zagrebu  uručila Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Radi se o potpori u visini nešto više od 159 tisuća kuna godišnje, tijekom razdoblja od tri godine  čime je omogućeno zapošljavanje još jedne osobe u Domu hrvatskih branitelja na administrativnim i ostalim poslovima,  te za režijske troškove.

 

ODBOR_BRANITELJI_280120_ (1)

 

Kako je taj dio do sada financiran od strane Grada Novske, na određeno vrijeme u planu je zapošljavanje još jedne osobe čime će se omogućiti još kvalitetniji rad Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Novska.

Program je realiziran u suradnji s Razvojnom agencijom NORA Novska, koja je pripremila projekt , a predsjednik Ivica Vulić, podsjetio je i na dosadašnje projekte, „Osnažimo hrvatske branitelje“ i „VIA Bljesak“  (Video Igra Akcija „Bljesak“), koji je u fazi realizacije.

Na sastanku je bilo riječi i o budućim projektima vezanih za Domovinski rat, prezentacija događanja na novljanskom i zapadno- slavonskoj bojišnici, te o dokumentiranju svih Spomen obilježja za stradale hrvatske branitelje na području Grada Novska i Općina Jasenovac i Lipovljani.


 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.